AcasăSTIRIConcurs hipic la Timișoara

Concurs hipic la Timișoara

Călăreții amatori, dar și cei profesioniști din vestul țării – membri ai cluburilor de specialitate – sunt așteptați la concursul hipic ce va avea loc la finalul săptămânii la Timișoara. Competiția este organizată de Direcția Silvică Timiș și Clubul Hipic Romsilva Timișoara şi va avea loc sâmbătă și duminică (7 și 8 decembrie 2013), între orele 12 – 17, respectiv 11 – 16, la Manejul Timișoara.

Christmas Show se intitulează concursul de sărituri peste obstacole, eveniment hipic organizat pentru prima dată în aproape 17 ani în capitala regiunii Vest, Timișoara.

Anul acesta, Moș Crăciun ajunge mai repede în Timișoara: vine călare pe cal în acest weekend. Organizăm pentru prima oară în aproape 17 ani un spectacol dedicat Sărbătorilor de Iarnă, din dorința de a continua evenimentele ecvestre frumoase destinate publicului timișorean. Un alt element inedit este dat de această probă specială, Horse & Bike, o probă unică în țară, concepută și promovată de mine. Motivația creării ei este simplu: călăreții sunt oameni activi, în formă, iar o astfel de probă le va scoate în evidență spiritul competitiv și forța fizică. Pe lângă probele concursului în sine, pregătim și alte surprize pentru spectatorii noștri, în special pentru cei mici”, a spus Vadim Iavorovski, antrenor Manej Timișoara și  președinte al Comisiei Naționale de Arbitri, dar și organizator al evenimentului Christmas Show.

Intrarea publicului este liberă în ambele zile de concurs, spectatorii urmând să vadăcâte patru probe de nivel în fiecare zi. Obstacolele folosite în concurs au înălțimea de 90 cm, 100 cm, respectiv 110 cm. Merită spus că există chiar și o probă în oglindă pentru copii.

Câștigătorii fiecărui nivel vor fi premiați dumincă, cu câte 550 lei, iar copiii vor primi diferite premii în obiecte. Cea mai interesantă probă o constituie cea cu numărul 8, proba specială intitulată Horse & Bike: călărețul trebuie să parcurgă contra-cronometru jumătate din traseu, sărind peste obstacole cu calul, apoi va folosi o bicicletă, pentru un parcurs printre jaloane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc