AcasăSTIRICod roşu de inundaţii la Denta

Cod roşu de inundaţii la Denta

Râul Bârzava a depăşit nivelul digului, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Denta, iar peste 150 de militari, pompieri, poliţişti de frontieră şi jandarmi au lucrat pentru întărirea acestuia cu saci de nisip, până în prezent nicio persoană din localitate nefiind evacuată, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cele mai mari probleme au fost la Denta şi Roviniţa Mare, unde Bârzava şi afluenţii săi au inundat terenul viran şi grădinile localnicilor. La Denta, râul Bârzava a depăşit nivelul digului pe o suprafaţă de 300 de metri, inundând terenul viran, străzi şi 11 gospodării. Nivelul apei este de aproximativ zece centimetri, dar apa nu a intrat în locuinţe. În noaptea de vineri spre sâmbătă, peste 150 de militari, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră au acţionat pentru înălţarea digului cu saci de nisip.

În Roviniţa Mare, nivelul râului Bârzava este stabil, însă un afluent al acestuia a depăşit nivelul digului de beton şi a inundat şapte grădini şi trei gospodării. De asemenea, DJ 588A este impracticabil pe o lungime de 200 de metri, fiind acoperit cu 30 de cntimetri de apă. La faţa locului, acţionează pompierii militari şi jandarmii, care evacuează apa în aval de canalul râului Barzava şi consolidează digul cu saci de nisip.

În oraşul Gataia, cel mai grav afectat de inundaţii, nivelul râului Bârzava este în scădere, iar pompierii militari lucrează în zonă pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, în prezent doar două străzi din acest oraş fiind încă acoperite de ape. Persoanele care au fost evacuate din cauza apelor revărsate s-au întors la casele lor. De asemenea, a fost refăcut terasamentul căii ferate între localităţile Gătaia şi Voiteg, iar circulaţia feroviară a fost reluată.

[quote_box_center]Cu toate că atât nivelul râului Bârzava, cât şi cel al Moraviţei au scăzut cu 15, respectiv trei centimetri, efectivele din componenţa Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă rămân în continuare în alertă, fiind pregătite de intervenţie”, se arată în comunicat.[/quote_box_center]

În urma inundaţiilor din judeţul Timiş nu au fost înregistrate victime omeneşti.

Judeţul Timiş se află sub avertizare de cod roşu pentru râurile Bârzava şi Moraviţa, până sâmbătă la ora 14.00, şi cod galben pe râurile Timiş, Bega şi Bega Veche, până la aceeaşi oră. Din cauza inundaţiilor, peste patru sute de localnici din oraşul Gătaia au fost evacuaţi, până joi seară, din locuinţe.

Oraşul Gătaia şi localitatea Şemlacu Mic sunt grav afectate de inundaţii, în unele zone apa venită de pe câmp în urma ploilor abundente, dar şi provenită din revărsarea Fizeşului, un afluent al râului Bârzava care trece prin Gătaia, depăşind un metru şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc