AcasăALERTACod portocaliu de inundaţii în vestul României

Cod portocaliu de inundaţii în vestul României

Vremea severă din ultimele 24 de ore a adus cu ea tot felul de probleme în vestul ţării. Cantităţile mari de apă căzute, dar şi vântul puternic au dat bătăi de cap oamenilor.

Codul galben a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur amonte de Ac. Calinesti-Oas si afluenti, Lapus – judetele Maramures si Satu Mare; Somesul Mare – judetul Bistrita Nasaud; Crisul Negru, Crisul Alb – judetele Bihor, Arad si Hunedoara; Aries – judetele Alba si Cluj; Bega Veche, Bega, Timis, Bârzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna – judetele Timis si Caras Severin, pe cursurile superioare si afluentii din bazinele hidrografice Somesul Mic si Crisul Repede – judetele Cluj si Bihor, afluentii Muresului inferior din judetul Hunedoara, pe Jiu superior si mijlociu – judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj si pe afluentii Oltului inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

În cursul serii însă hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie au ridicat nivelul de alertă, instituind codul portocaliu pentru inundaţii, principalele bazine hidrografice vizate fiind Nera, Timiș Bârzava și Moraviţa.

Jurnaliştii de la cotidianul local InfoCS, susţin că cele mai afectate de ploile abundente au fost localităţile Bocşa, Cârnecea, Forotic, Comorâşte şi Surduc din judeţul Caraş-Severin. Câteva zeci de grădini şi curţi au fost inundate pe raza acestor localităţi. Şi la Bocşa au fost probleme, apa inundând câteva case din cartierul Măgura. Râul Bârzava a ieşit din matcă şi a inundat o porţiune din DN 58 B în apropiere de Bocşa. Câteva localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic.

În judeţul Hunedoara, 30 de pompieri de la Detaşamentul din Petroşani au acţionat în cursul nopţii trecute cu motopompe pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe din Vulcan, Lupeni şi Aninoasa, în Valea Jiului. Au fost inundate mai multe garaje, curţi şi două locuinţe.

Codul portocaliu este valabil până vineri, 15 martie, ora 22:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu superior şi mijlociu (parţial îndiguit aval Târgu Jiu) şi afluenţii săi de dreapta din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera-judeţele Caraş Severin şi Timiş, Crişul Negru pe sectorul amonte Talpoş şi afluenţi-judeţele Bihor şi Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc