AcasăSĂNĂTATECinci spitale din Transilvania primesc finanțare din fonduri europene în contextul pandemiei...

Cinci spitale din Transilvania primesc finanțare din fonduri europene în contextul pandemiei de COVID-19

[ad_1]

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a semnat recent alte 11 contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele și centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.

Printre spitalele care beneficiază de finanțare se numără cinci unități medicale din Transilvania.

Pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient al sistemului medical public la criza actuală a fost semnat contractul de finanțare care va sprijini activitatea Spitalului Orășenesc Rupea din Brașov, în valoare de 15,14 milioane lei.

De asemenea, Spitalul Orășenesc din Huedin, județul Cluj, va primi 12 milioane de lei. Proiectul va asigura finanțarea echipamentelor medicale și de protecție necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

O sumă de 10,98 milioane lei va permite consolidarea capacității Spitalului Municipal Săcele, județul Brașov, de a gestiona actuala criză sanitară.

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Niculae Stăncioiu” din județul Cluj beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei. Finanțarea va permite dotarea institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului și tratamentul bolnavilor.

Pentru dotarea Spitalului Orășenesc Beclean din județul Bistrița Năsăud, MIPE va asigura o finanțare de peste 829.000 de lei.

Proiectele finanțate asigură fonduri pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție necesare pentru a avea un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanțate achiziții de echipamente medicale și de protecție, precum și dezinfectanți care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Alte două contracte semnate recent asigură finanțări pentru centrele sociale. Centrele sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Timiș au la dispoziție 4,23 milioane lei pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecție și prevenție. De asemenea, municipiul Brașov este beneficiarul unui proiect de peste 692.000 de lei, care va asigura echipamentele și materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidențiale din oraș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc