AcasăADVERTORIALCINCI semne că este nevoie să îți schimbi pneurile la mașină

CINCI semne că este nevoie să îți schimbi pneurile la mașină


Viețile ocupate și stilul de viață cât mai haotic este alimentat de goana în care se trăiește. Mașina este unul dintre elemenetele centrale ale acestui stil de viață. Mașina face parte din viața cotidiană a tuturor și există numeroși oameni care înțeleg cum funcționează una. În cazul în care nu ești așa de talentat când vine vorba de mecanică, dar, totuși, ai nevoie să înțelegi cum funcționează și de ce are nevoie mașina ta, aceasta îți dă toate semnele de care ai tu nevoie.

Iată, așadar, cele 5 semne pe care mașina ta ți le dă ca ar cam trebui să îți schimbi anvelopele:

Anvelopa pare prea joasă

Dacă îți dorești ca mașina ta să fie puternică și stabilă, nivelul anvelopei este unul dintre semnele cruciale. Astfel, dacă observi că anvelopa este joasă, este cazul să faci o vizită la service. Acest lucru nu poate însemna decât faptul că, în scurt timp, mașina ta nu va mai putea să care lucruri, iar capacitatea de tracțiune va avea de suferit.

Există urme de uzură sau de rupere pe anvelopă


O  fisură în anvelopă nu te poate face să te gândești la un lucru bun. Acest gen de lucru ignorat poate duce la o chestie mult mai serioasă și chiar periculoasă. Deci, pentru a putea evita o nenorocirea cum este explodarea roatei sau pana, du-te la un specialist pentru a-ți verifica situația.

Ai început să auzi și să simți un soi de vibrație de la roată

Vibrația roții poate fi destul de înșelătoare pentru tine. De exemplu, această vibrație poate apărea pe autostradă sau pe drumurile europene, atunci când viteza este mare. Această problemă te poate păcăli, de altfel, și pentru că nu poate fi vizibilă din exterior. Totuși, tu îți cunoști mașina cel mai bine. Sigur vei știi atunci când va fi nevoie să îți duci mașina la un specialist pentru a-ți verifica presiunea din anvelope și situația acestora.

Vine sezonul de iarnă

Schimbarea sezonului este probabil evenimentul care te duce la service.  În acest fel, în funcție de sezon, asigură-te că ai tipul de anvelope potrivite. Așadar, dacă se apropie iarna, pneuri de iarnă de la E-roți.ro sunt perfecte, iar, dacă vine sezonul cald, caută roțile perfecte pentru astfel de temperaturi. Desigur, există și varianta de anvelope all season la care poți recurge dacă nu îți dorești să schimbi periodic anvelopele.


Becul din bord începe să te atenționeze

Ai un nou bec care pâlâie în bord? Poate fi stresant, dar fiecare bec din bord are un scop. Astfel, dacă mașina începe să te anunțe direct că există o problemă la roți, a sosit momentul să cauți un nou set de cauciucuri. 

În concluzie, mașina ta este destul de inteligentă încât să îți ofere timp și indicii legate de starea și a anvelopelor sale. Tot ce vei fi tu nevoit să faci este să le observi și analizezi și să iei o decizie în ceea ce privește problemele autovehiculului tău.

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc