AcasăSTIRIARADCinci școli arădene vor fi reabilitate cu bani europeni

Cinci școli arădene vor fi reabilitate cu bani europeni

Școlile din comunele Conop, Dieci, Ghioroc, Sintea Mare și Șiria din județul Arad vor fi reabilitate cu ajutorul unor fonduri europene, după ce în 30 septembrie au fost semnate contractele de finanțare.

Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) – cel de-al doilea apel de proiecte. Cele cinci proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vizează reabilitarea clădirilor în care își desfășoară activitățile instituțiile de învățământ, adaptarea acestora la standarde europene prin creșterea gradului de siguranță și confort și o creștere a gradului de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru școlile din comunele Conop, Ghioroc, Sintea Mare și Șiria și pe parcursul a 12 luni pentru școala generală din comuna Dieci.

Valorile totale ale acestor proiecte de reabilitare și finanțările nerambursabile acordate prin semnarea contractelor de finanțare, sunt următoarele:

  • proiectul comunei Conop „Reabilitare unitate de învățământ – școală și grădiniță în loc. Milova, Comuna Conop, Jud. Arad” are o valoare totală de 636.754,17 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 278.149,08 lei
  • proiectul comunei Dieci „Reabilitare și modernizare Școala Generală cu clasele I-VIII Dieci” are o valoare totală de 611.451,09 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 594.117,94 lei
  • proiectul comunei Ghioroc „Reabilitare Școala Generală Ghioroc” are o valoare totală de 610.746,80 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 592.090,32 lei
  • proiectul comunei Sintea Mare „Reabilitare școala generală clasele I-VIII, Comuna Sintea Mare” are o valoare totală de 1.597.667,83 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 981.474,41 lei
  • proiectul comunei Șiria „Reabilitare și modernizare Școala Generală cu clasele I-VIII Galșa” are o valoare totală de 643.780,60 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 596.056,18 lei.

Ca urmare a implementării acestor proiecte, se estimează că un număr de 1.023 de elevi vor beneficia de rezultatele obținute.

Fondurile nerambursabile pentru reabilitarea școlilor sunt acordate în cadrul domeniului major de intervenție 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă al Regio-Programul Operațional Regional. Acest al doilea apel de proiecte a avut o realocare de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și din Bugetul de stat) ce totalizează 17,88 milioane euro pentru Regiunea Vest și 172,95 milioane euro la nivel național.

 

În data de 5 mai 2014 s-a încheiat perioada pentru depunerea proiectelor – perioadă ce a început în 12 martie 2014 – în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al acestui domeniu major de intervenție. Până la această dată limită, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 40 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 31,27 milioane euro. Dintre acestea, au fost contractate 8 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 1,06 euro, 26 de proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 28,84 milioane euro – se află în etapa de contractare/evaluare iar 6 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 1,37 milioane euro – au fost respinse. În consecință, finanțarea nerambursabilă solicitată în Regiunea Vest – în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte – depășește cu 67,23% alocarea regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc