Cinci ingineri șefi au decis: toți angajații CEH sunt la serviciu

0
382

[ad_1]

Activitatea la Complexul Energetic Hunedoara se desfășoară impecabill. Nu există pontaje fictive sau alte abateri legate de prezența unor angajați la unitățile miniere, și nici la alte sucursale ale societății energetice. Raportul, sub semnătură asumată, aparține unor șefi – cinci ingineri șefi de departamente. 

În cele din urmă, conducerea Compleului Energetic Hunedoara a rezolvat ”din pix”, în acte, această abatere disciplinară care este atât de veche în Valea Jiului precum mineritul. Toți ortacii știu că există ”echipele de șoc” din minerit care lucrează pentru șefi sau pentru firme de casă și care vin la serviciu o dată pe an, la semnarea actelor adiționale. Cu toate acestea șefii de astăzi, ei la rându-le numiți pe criterii subiective, fără nicio legătură cu profesionalismul demonstrat în câmpul muncii, au indicat încă o dată contrariul.

Au semnat ca primarul…

Liviu Olaru – inginer șef producție, Adrian Preda – inginer șef transport electromecanic, Cristian Popescu, inginer șef închidere ecologizare, Marius Rogobete – inginer șef SSM, Claudia Ciucu, inginer șef resurse umane reorganizare au declarat – sub semnătură privată – că nu există abateri legate de pontaje la unitățile miniere.

Bazându-se pe teoria că prin ”hârtie nu trece glonțul”, cei cinci au prezentat un Raport de verificare prin care arată cât de bine se desfășoară activitatea la CEH: Verificările au avut loc în toată perioada lunii martie.

Ordin de serviciu semnat de 1 martie. Comisii mixte, pe teren

Potrivit raportului semnat de cei cinci, în baza ordinului de serviciu care viza ”evidența timpului de muncă”, la minele Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, a fost verificată activitatea subterană, respectiv intrările în schimbul unu, respectiv trei și ieșirile din schimbul doi și patru. Cu alte cuvinte, dimineața la orele 5-7 și ora 11, dar și la orele 17 comisiile ar fi trebuit să se afle în sălile de pontaj și la lămpărie.

Teoretic, conform explicațiilor din Raport, prezența fizică  a angajatului la unitate era monitorizată și în cartea de pontaj, și la lămpăria de unde angajatul își ridică lampa de mină (fără de care nu poate coborî în subteran). Suplimentar și dispecerul unității era verificat cu privire la coborârea minerilor în subteran.

Cu alte cuvinte, pe hârtie, compunerea literară a celor din comisie arată impecabil.

Așa că, potrivit comisiei, ”la sucursalele mineire, în documentele primare, privind prezența la locul de muncă nu au fost constatate deficiențe”.

Dincolo de faptul că toate controalele au fost anunțate cu o zi înainte la sucursale, sursele GDD, susținând că au fost informați în ce date și zile veneau cei de la ”control”, scriitorii de rapoarte au inserat și exprimarea cheie care îi ține sub ”umbrela aparenței de legalitate” – respectiv ”documentele primare”

Și de aici poate începe o întreagă discuție analitică. Dacă cineva contestă, are alte probe, scuza este una la îndemână. Actele erau impecabile.  Este ușor sesizabil că nu este notificat niciunde în Raport că vreun membru al Comisiei a făcut verificări, în subteran, la locul de muncă propriu-zis.

Deci, oamenii – scriitori de literatură ”rapoarte” nu știu ce s-a întâmplat de la ora pontajului, până la finalizarea programului. Așadar, nu pot fi acuzați de rea-intenție sau de fals în înscrisuri.

Continuând analiza, nici la Termocentrala Paroșeni nu au existat deficiențe. Ei bine, aici în ultimii ani, angajații au fost pontați – poate real, dar degeaba – aici neexistând activitate de exploatare energetică sau economică. De ce? Termocentrala Paroșeni are doar câteva ore de funcționare reală în ultimii ani. Documentele din interiorul CEH ar trebui să indice explicit acest lucru. Paradoxal, oamenilor nu le-au fost reduse veniturile și nici nu au fost reorganizați într-o formă conformă cu timpul efectiv de lucru.

La Mintia, au existat niște mici ”deficiențe”. Ca să mai existe și niște pete colorate, că prea dădea Raportul de bănuit, nu?  În consecință, nu există o condică centralizată, pe toată sucursala, fiecare departament având câte o condică în  birou. Mai mult, la MIntia, nu sunt actualizate condicile, persoane ieșite din sistem fiind încă prezente în documentele active ale societății.

Două controale inopinate la Mina Vulcan

Pentru ”sare și piper”, Raportul de control îndică două controale inopinate, la Mina Vulcan. Și acestea, ca norocul, impecabile. Vezi fotografie.

extras din raportul CEH

Pontaele fictive au existat și există la CEH. Gazeta de dimineață a scris, cu probe, despre acest subiect, și vom continua să vă prezentăm alte cazuri în care angajați ai CEH – pentru continaure vechime, de exemplu, lucrează la șefi sau la firme de casă ale șefilor.

 

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.