AcasăSTIRI"Chocolat-Kultour", o premieră pentru copiii din Timișoara, cu ocazia săptămânii cafenelelor

„Chocolat-Kultour”, o premieră pentru copiii din Timișoara, cu ocazia săptămânii cafenelelor

Noua ediţie a săptămânii cafenelelor, Cafekultour, care se desfăşoară la Timişoara în perioada 15 – 21 aprilie şi care este considerată de organizatori o adevărată sărbătoare a Europei şi a multiculturalităţii, va coincide cu deschiderea oficială a Sezonului Cultural Franţa-România şi propune proiecte inedite, prin care să promoveze şi proiectul Timişoara 2021 capitală Europeană a Culturii.

În săptămâna dedicată evenimentului, Institutul Francez Timişoara şi Centrul Cultural German din Timişoara aduc o varietate de spectacole cu artişti şi proiecte din Belgia, Polonia, Austria, Germania, România, Franţa şi Spania, dar şi cu un sub-proiect inedit, „Chocolat-Kultour”, dedicat celor mici, care se vor putea aventura în lumea ciocolatei.

Directorul delegat al Institutului Francez Timişoara, Cyrille Fierobe, a declarat miercuri că cea de-a XV-a ediţie a Cafekultour va fi una spectaculoasă, cu noutăţi, cu revenirea partenerilor culturali spanioli şi austrieci şi inclusiv cu o seară specială.

„Această ediţie este specială pentru că integrează, pentru prima dată, activităţi dedicate copiilor, reunite sub titlul ‘Chocolat-Kultour’, în 18 şi 20 aprilie, când propunem ateliere de circ, de flamenco, de improvizaţie teatrală, jocuri. Cele şapte seri ale ediţiei vor fi foarte diferite, anul acesta programul primeşte şi susţinerea Asociaţiei Timişoara 2021, ceea ce ne-a permis să propunem activităţile dedicate copiilor, dar şi să propunem proiecte mai ambiţioase. Totodată, această ediţie a Cafekultour coincide cu deschiderea Sezonului Cultural Franţa-România, care se deschide în România în 18 aprilie. Vom avea şi noi o deschidere la Timişoara, odată cu lansarea oficială a Sezonului, care înseamnă, pentru Timişoara, peste 25 de evenimente, până în iulie”, a detaliat Cyrille Fierobe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul Centrului Cultural German din Timişoara, Mona Petzek, a subliniat că mesajul transmis de Cafekultour este exact mesajul Europei, de pluriculturalism şi plurilingvism, aspecte care se regăsesc foarte bine în structura şi în fiinţa Timişoarei.

„Mai mult decât faptul că în Timişoara se regăsesc foarte mute culturi, limbi, naţionalităţi care convieţuiesc, ele se dezvoltă şi conlocuiesc paşnic şi se completează reciproc. Invitaţii speciali sunt Martin Cakts şi Johann Jakob Wurster de la Theatersport Berlin. Cu Martin am mai colaborat în urmă cu doi ani şi am dorit să-i readucem tocmai pentru că a fost un spectacol de succes, cu foarte mult umor, cu priză la public. Cafekultour înseamnă că, odată cu sosirea primăverii, ne dezgheţăm cu un spectacol de improvizaţie teatrală cu foarte mult umor”, a detaliat, în acelaşi context, Mona Petzek.

În programul ediţiei sunt cuprinse seri de muzică, teatru, dans contemporan, spectacol de flamenco, cinema, dar şi secţiunea pentru copii cu ateliere şi spectacole dedicate acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: