[ad_1]
O mărire de buze, un lifting facial, o corectare a urechilor, ridicarea sânilor sau tratarea arsurilor de până la gradul al doilea, toate sunt posibile la Spitalul Municipal Vulcan. Conducerea unității medicale, dar și cea a primăriei abordează specialiști și din alte domenii ale medicinei, pentru ca spitalul să poată oferi consultații și tratamente cât mai diversificate.
Aparatură și tehnici moderne
Un medic palestinian, care are însă și cetățenia română, face la Vulcan operații estetice. Momentan doar cele care nu presupun anestezie generală. Când va fi funcțională secția ATI de la unitatea medicală, la Vulcan vor putea fi făcute și operații reconstructive complexe, medicul având experiență în acest sens.
”Chirurgia plastică are trei ramuri: cea de arsuri, chirurgia reconstructivă și chirurgia estetică. Ca să fii bun la chirurgie estetică, trebuie să fii foarte bun la chirurgie reconstructivă. Să faci pe cineva mai frumos, e simplu, dar să reconstruiești acolo unde sunt distrugeri (cum sunt rănile provocate de accidentele rutiere –nr.r), e foarte mult de lucru. Trebuie să ai mână. Trebuie să fii foarte atent la detalii. Dacă nu îmi place un fir, desfac toată operația. Asta e diferența dintre plastician și chirurg”, explică Khaled Bulbur, medic chirurgie plastică și estetică.
Acesta recunoaște că sunt multe solicitări pentru mărirea buzelor.
”Pe parte estetică, mai mult e despre botox, buze. Anestezie locală se poate face și pentru minilifting. Foarte mulți care vin vor să le facem volum la buze, dar nu e frumos să faci buze sau să pui botox foarte mult. Trebuie să mă uit la ea să spun, tu arăți bine, nu să mă uit la ea să spun tu ai băgat ceva în buze. Asta nu e ok. Nu trebuie să bagi botox peste tot, să dispară toate ridurile, atunci o să arăți ca un perete”, susține medicul.
Și pentru cei nemulțumiți de urechi există soluții. Unele care sunt rapide, moderne, și nu se lasă cu sânge.
”Pentru ureche, în mod normal intervenția se face cu anestezie locală, sau generală. Cu bisturiul se taie piele de la spate și cartilajul, și apoi cusătura. Tehnica pe care o fac eu, nu presupune folosirea bisturiului, deci nu curge sânge. E o tehnică specială, după o oră suntem gata cu tot”, mai spune medicul Khaled Bulbur.
Soluții și pentru afecțiunile urologice
Și cei care au afecțiuni urologice se pot adresa specialiștilor de la Vulcan.
”Avem un stetoscop flexibil, cu care putem diagnostica tumori vezicale, structuri de uretră, extragere de stent uretral, pentru probleme urinare joase. Nu trebuie numai anestezie locală. În cinci minute am terminat tot. Sunt foarte mulți care vin cu tumori vezicale, cu stenturi uretrale care trebuie extrase”, a declarat medicul urolog, Abdulla Saleh.
Spitalul caută medici
Atât conducerea spitalului cât și cea a primăriei vor ca unitatea medicală să ofere cele mai bune servicii pacienților. De aceea a atras medici și în continuare abordează alți specialiști.
”Am reușit să mai aducem un domn farmacist, care este conferențiar universitar, este doctor în toxicologie. Urmează să mai aducem un doctor pediatru și o doamnă doctor oncolog, rezidenți au statului Djibouti, cu Facultatea de Medicină terminată la Havana, și rezidențiatul făcut la Timișoara. E o întreagă poveste cu cum ne-am chinuit să le echivalăm studiile, să le prelungim permisele de ședere”, a declarat George Bălțatu, manager Spitalul Municipal Vulcan.
”Am reușit să aducem doctori pe foarte multe domenii, urologie, dermatologie, hematologie. Mai nou facem stomatologie decontată de Casa de Asigurări, în cadrul Ambulatoriului, oftalmologie, ORL, fizioterapie, pneumologie. Sunt foarte multe. Țin neapărat să comunic oamenilor să vină către Ambulatoriu, către aceste servicii medicale, chiar dacă suntem în pandemie. Condițiile sunt cele mai bune pentru orice problemă cu care se confruntă”, spune și primarul Cristian Merișanu.
Potrivit acestuia, primăria are câteva apartamente pentru medici și familiile acestora.
Conducerea unității medicale susține că locuitorii din Valea Jiului nu trebuie să se teamă să meargă la cabinetele medicale. Chiar dacă e pandemie
”Chiar îi sfătuiesc să se adreseze Spitalului Municipal Vulcan, cât și ambulatoriului de specialitate și secțiilor din cadrul spitalului. Tot ce înseamnă secții adresate combaterii COVID-19 sunt foarte bine izolate de restul secțiilor, nu există niciun risc de contaminare pentru cei care vin la medicină internă spre exemplu, sau la recuperări. Nu există absolut niciun risc. Recomand să vină cu încredere la spital când au o problemă de sănătate, pentru că toate afecțiunile pot fi periculoase pentru sănătatea oamenilor”, afirmă managerul Spitalului Municipal Vulcan, George Bălțatu.
Operațiile estetice nu sunt acoperite de casa de asigurări. Pacienții trebuie să le suporte din propriul buzunar. Înființarea secției ATI va permite medicilor din spital să facă și operații complexe, ce necesită anestezie generală.
[ad_2]
Source link