AcasăADMINISTRATIECetățenii vor avea acces gratuit la ediția electronică a Monitorului Oficial

Cetățenii vor avea acces gratuit la ediția electronică a Monitorului Oficial

Accesul la varianta electronică a actelor publicate în Monitorul Oficial va fi gratuit, a decis Camera Deputaţilor în urma adoptării unui proiect de lege inițiat de către deputatul PSD Florin Gheorghe din Constanţa.

Inițiatorul legii a reușit să își convingă colegii spunându-le că România era printre puţinele state europene care percepea taxe şi îi obliga pe cetăţeni să plătească abonamente costisitoare ca să poată consulta baza legislativă în format electronic.

„Oricine va dori să acceseze varianta electronică a bazei legislative va putea să o facă direct de pe pagina Monitorului. Aproape zilnic apar în Monitorul oficial o grămadă de ordonanţe de urgenţă, legi, hotărâri de guvern, decizii ale Curţii constituţionale, ordine ale miniştrilor, iar oamenii simpli, antreprenorii şi chiar instituţiile publice trebuie să le cunoască de îndată conţinutul, pentru a le putea respecta. Dacă nu o fac, imediat autorităţile vin şi aplică nemilos sancţiuni, pentru că necunoaşterea legii nu poate fi invocată în apărarea individului“, a declarat deputatul Florin Gheorghe.

Varianta tipărită rămâne, în continuare, contra cost, deoarece publicarea pe suport de hârtie implică în consecinţă costuri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc