AcasăSTIRIHUNEDOARACetatea Devei se reabilitează cu credit bancar

Cetatea Devei se reabilitează cu credit bancar

Consilierii locali din Deva au aprobat accesarea unui credit bancar pentru a achita lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a Cetăţii. Valoarea creditului bancar ce va fi accesat de primărie este de 2 milioane de lei.

Primăria Deva derulează în prezent un proiect de reabilitare a Cetăţii, printr-un proiect european a cărui valoare totală depşeşte 5 milioane de euro, iar o mare parte a creditului aprobat de către consilierii deveni va fi alocată pentru cofinanţarea acestei investiţii majore. Împrumutul face parte dintr-o line de credit în valoare de 40 de milioane de lei pe care primăria o poate accesa, la nevoie, de la CEC.

Luni am semnat un contract cu reprezentanţii CEC Bank pentru o linie de credit în valoare de 40 de milioane de lei, pe o perioadă de trei ani. În acest an vom accesa o sumă de două milioane de lei pentru contractele de finanţare externă. Un exemplu concret în acest sens sunt lucrările de reabilitare de la Cetatea Devei”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Edilul Devei a spus însă că sunt şi alte proiecte în derulare unde este necesară alocarea de sume din partea Primăriei, în special pentru plata unor furnizori, evitând astfel un blocaj. Mărginean susţine, totodată, că gradul de îndatorare al bugetului local nu va fi afectat de linia de credit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc