AcasăSTIRIHUNEDOARACele mai bune comedii la Zilele Filmului Maghiar

Cele mai bune comedii la Zilele Filmului Maghiar

afis filmul maghiarUnele dintre cele mai bune comedii realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, proiecţiile fiind programate sâmbătă şi duminică, de la ora 19,00, la Teatrul de Artă, accesul publicului fiind gratuit.

Zilele Filmului Maghiar se vor deschide sâmbătă cu producţia “Tigrul de sticlă 3”, o comedie în regia lui Rudolf Peter. O scobitoare, o împuşcătură, un doctor amărât şi o limuzină sosită exact la ţanc,  sunt ingrediente suficiente pentru ca Lali să ia hotărârea vieţii sale: va lăsa totul în urmă dispărând pur şi simplu. De aici începe o zi nebună, iar viaţa lui Lali va fi grea, cu sau fără Tigru.

Comedia a fost premiată în anul 2010 cu Premiul “Petróczy Sándor” al Asociaţiei Naţionale a Cineaştilor Maghiari, pentru filmul maghiar cu cel mai mare număr de spectatori.

Un alt film bun poate fi văzut duminică, tot de la ora 19,00. Comedia “Copiii dragonului verde”, semnată de Miklauzic Bence, în anul 2011,  care prezintă aventura unui agent imobiliar divorţat care primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii.

Depozitul este închiriat de un grup de chinezi care-şi ţine acolo bunurile mai mult sau mai puţin legale. Miile de cutii sunt păzite de un chinez, Wu, care trăieşte în depozit. Aproprierea forţată îi va face pe cei doi bărbaţi să lege o surprinzătoare prietenie.

Zilele Filmului Maghiar vor continua apoi peste o săptămână, când vor fi proiectate producţiile “Poligamy”, regia Orosz Denes (2009) şi “Aventurierii”, regia Gergely Peterfy (2008).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc