AcasăADVERTORIALCele mai bune activități pentru copiii de 1 an, în casă și...

Cele mai bune activități pentru copiii de 1 an, în casă și afară

Atingerea vârstei de 1 an reprezintă o etapă importantă în viața copilului și a părinților. Este perioada în care cel mic începe să vorbească mai clar și să meargă mai încrezător în propriile forțe. Cu toate acestea, copilul are încă mare nevoie de prezența părinților, manifestând bucurie când aceștia sunt lângă el și experimentând diverse emoții.

Așadar, de ce activități are nevoie copilul tău la 1 an?

La vârsta de 1 an copilului se dezvoltă emoțional și devine mai atent la lumea înconjurătoare, devenind un explorator. Pentru a-l ajuta în dezvoltare, activitățile care îl pun în situații diferite, care presupun întâlnirea cu obiecte și lucruri noi, sunt foarte indicate la această vârstă. Aceste activități se pot face atât în casă, cât și afară și nu necesită materiale sofisticate.

În casă, copilul la vârsta de 1 an este familiarizat cu spațiul și cu majoritatea lucrurilor și jucăriilor, motiv pentru care trebuie să găsești activități care să îi susțină permanenta dezvoltare.

Activitățile care stimulează copilul senzorial, se pot realiza în casă, iar ele ajută la o mai bună înțelegere a mediului înconjurător, a fenomenelor sale. Câteva exemple de astfel de activități:

  • Cuburile de gheață: Pune pe o suprafață plană sau într-o farfurie două-trei cuburi de gheață. Așează copilul în fața lor și lasă-l să le descopere. Dacă dorești să îi stârnești și mai mult curiozitatea, îngheață câteva jucării colorate în interiorul cuburilor.
  • Norișori de vată: Așează în fața copilului câteva bucățele pufoase de vată și lasă-l să le simtă textura. Supraveghează-l în permanență pentru a te asigura că nu va ingera bucățile de vată și explică-i de ce nu este voie să le pună în guriță.

În rutina zilnică părinți-copil ar trebui să existe un timp special dedicat învățării.

De la învățarea animalelor, până la fructe și legume, este bine să insistăm asupra reținerii informațiilor de bază, a denumirii și reprezentării celor mai des întâlnite obiecte.

Învățarea este cel mai indicat să se realizeze pe baza unui suport vizual, cu ajutorul unor cărți sau al unor poze și este ideal cu figurine sau chiar obiecte reale.

Încă de la cele mai mici vârste, specialiștii încurajează părinții să le citească copiilor diverse povești.

Citirea poveștilor nu trebuie să fie o activitate care se realizează doar seara, ci poate fi realizată și înaintea somnului de la pranz sau chiar în orele de învățare.

Poveștile îi oferă copilului o rapidă dezvoltare a capacității de reprezentare mintală, pentru că stimulează crearea conexiunilor logice între obiecte și acțiuni.

Activități în natură pentru cel mic

Cu toate că în casă copilul este ferit de microbi și bacterii, ieșirile afară trebuie să fie zilnice, mai ales după vârsta de 1 an, când dezvoltarea devine din ce în ce mai alertă.

Natura îi poate oferi micuțului nenumărate experiențe care îl vor forma și îl vor ajuta să crească. Atingerea ierbii și a scoarței copacilor, privitul insectelor și mirosirea florilor trebuie să fie activități cât mai dese atunci când ieșiți în natură.

Acest tip de acțiuni îl dezvoltă din punct de vedere intelectual, dar are efecte și asupra întăririi sistemului imunitar. Plimbările în aer liber trebuie să fie captivante, pentru că micuțul este la vârsta în care are predispoziție spre a fi agitat și a își pierde repede răbdarea.

O tricicletă ar putea fi cea mai bună metodă prin care să îi mențineți atenția și interesul. Nu este nevoie de multe căutări, pentru că oferta variată la triciclete pentru copii de la Babyneeds.ro vă poate ajuta să găsiți cea mai bună variantă pentru copilul dumneavoastră.

Tricicletele sunt ideale pentru plimbările în parc, pentru deplasarea până la o zonă sigură pentru copil și asigură un loc bun de odihnă pentru micuț.

Este important de știut că un copil de 1 an are nevoie de părinții săi cât mai mult timp și că activitățile trebuie să fie nelipsite din rutina zilnică. Cele realizate în casă sunt benefice pentru dezvoltarea senzorială, a motricității fine, însă activitățile în aer liber sunt cele care îl dezvoltă cel mai mult intelectual și social.

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc