AcasăSTIRICeau Cinema - Festival de buzunar cu filme de succes în proiecții...

Ceau Cinema – Festival de buzunar cu filme de succes în proiecții speciale la Timișoara

Festivalul „Ceau, Cinema!”, care se va desfăşura în perioada 19 – 22 iulie la Timişoara şi în comuna Gottlob, va redenumi, din acest an, premiul pentru cel mai bun film „Trofeul Ceau, Cinema – Răzvan Georgescu”, în memoria regizorului de filme documentare.

De asemenea, trei dintre cele mai de succes filme europene recente, printre care şi documentarul francez „Chipuri, locuri”, nominalizat la Oscar, vor putea fi văzute la cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Ceau, Cinema!”, informează site-ul festivalului.

În acest an, în premieră, „Ceau, Cinema!” are parte de sprijinul unui cunoscut post de televiziune, dedicat filmelor şi serialelor.

Legendara cineastă Agnes Varda şi fotograful şi muralistul JR sunt coregizorii road-movie-ului „Chipuri, locuri” („Visages villages”), considerat de revista Rolling Stone „cel mai seducător documentar al anului 2017” şi nominalizat la premiile Oscar 2018. Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franţa, în camioneta lui JR transformată în studio foto, întâlnesc localnici, le descoperă poveştile şi le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, faţade de magazine sau trenuri şi scot la iveală umanitatea subiecţilor şi pe cea proprie. Proiecţia este posibilă cu sprijinul Institutului Francez din Timişoara.

Programul integral din acest an este disponibil pe site-ul ceaucinema.ro, precum şi pe pagina de Facebook a festivalului, iar abonamentele şi biletele în format electronic pot fi achiziţionate începând de luni, pe iabilet.ro. Până la începerea festivalului, abonamentele pot fi cumpărate şi de la Librăria Cărtureşti – Mercy din Timişoara.

„Ceau, Cinema!” este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Consiliului Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc