Deschiderea unei afaceri este un pas important şi te poate conduce spre un viitor fără griji şi plin de realizări. De multe ori, cel mai greu pas în antreprenoriat este alegerea ideii câştigătoare, acea idee pe care să o pui în practică şi care să se transforme în business-ul tău. Totuși, odată ce decizi specificul afacerii şi conturezi un plan de afaceri, traseul tău va deveni mai clar, însă, cu siguranţă vei mai avea întrebări pe parcurs. Există multe părţi distincte ce, împreună, alcătuiesc o afacere, iar mediul înconjurător şi sustenabilitatea sunt, de multe ori, neglijate când vine vorba de planul de afaceri..
Dacă îţi doreşti să ai propria companie, iată ce trebuie să afli despre deschiderea unei afaceri şi mediul înconjurător:
Sustenabilitatea este esenţială
În prezent, mediul înconjurător este din ce în ce mai afectat, atât de fiecare dintre noi, zi de zi, prin risipa de hrană, folosirea plasticului şi a altor materiale neprietenoase cu mediul, cât şi de către industrie. De aceea, atunci când gândeşti o afacere, trebuie să iei în calcul şi sustenabilitatea acesteia: modul în care o vei face durabilă, fără să dăuneze mediului. Statul reglementează acţiunile industriale şi producţia ce poate afecta ecosistemele, de aceea, vei avea nevoie de mai multe documente pentru a atesta sustenabilitatea. Poţi obţine viza anuală de mediu cu ajutorul unei firme specializate, precum Stratos.ro, care va întocmi documentaţia necesară. Înainte de viză anuală vei avea nevoie şi de o autorizaţie de mediu, emisă de autorităţile competente. Astfel, te vei asigura că funcţionezi 100% legal şi într-un mod care nu afectează mediul înconjurător.
Poţi contribui la scăderea amprentei de carbon
Amprenta de carbon sau amprenta de CO2 reprezintă totalitatea emisiilor de gaze cu efect de seră pe care activităţile noastre, atât cele din gospodărie, cât şi cele ale afacerilor sau cele industriale le generează. Afacerea ta, în funcţie de specificul ei, va genera emisii de CO2, în număr fie mai mic, fie mai mare, însă, tu poţi contribui la scăderea acestor emisii. De ce trebuie să contribuim cu toţii la scăderea amprentei de carbon? Deoarece cu cât aceasta creşte, cu atât mai mult se deteriorează mediului înconjurător și apar schimbările climatice. Există o legătură directă între emisiile de gaze cu efect de seră şi încălzirea globală, iar fiecare pas pentru scăderea acestor emisii contează. Un exemplu bun de activitate care poate scădea amprenta de carbon produsă de un business este reciclarea deşeurilor.
Propria ta afacere poate fi una de succes, însă, nu uita să iei în calcul informațiile de mai sus. În era noastră, sustenabilitatea unui business şi modul în care acesta se raportează la mediul înconjurător sunt factori cheie pentru a obţine o poziţie avantajoasă pe piaţă. De asemenea, alegerea unor moduri de a contribui la scăderea amprentei de carbon te poate ajuta să pui pe picioare o afacere de durată.
Sursa foto: Pexels.com