AcasăADVERTORIALCe înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în faţa problemelor de tip incendii sau inundaţii, precum şi în faţa problemelor ce vizează intruşii. Indiferent de cât de sigură este zona în care locuieşti, acest lucru nu înseamnă că riscul furturilor sau al altor violențe este egal cu 0. Este o idee bună să te preocupi de siguranţă înainte de a experimenta orice fel de eveniment neplăcut. Astfel, te vei simţi mai confortabil şi mai bine ca niciodată în căminul tău.

Descoperă ce înseamnă o casă sigură şi ce poţi avea pentru a avea una

O casă sigură nu trebuie neapărat să aibă sisteme de alarmă sofisticate şi o cameră de panică pentru a fi un loc sigur, ci trebuie doar să îndeplinească câteva condiţii care o transformă într-un loc dificil de intrat prin efracţie:

Camerele de supraveghere

 Camerele de supraveghere sunt o modalitate versatilă şi simplă de a spori siguranţa casei tale şi de a lua măsuri preventive împotriva furturilor şi a intruşilor. Acestea descurajează persoanele răuvoitoare şi îţi permit să vezi ce se întâmplă în preajma casei tale oricând, la orice oră. Preţurile pornesc de la câteva zeci de lei şi ajung până la sute de lei, ceea ce înseamnă că poţi alege un produs care să se muleze pe bugetul tău. Partea minunată este că pentru anumite tipuri de camere nici măcar nu vei avea nevoie de ajutor la instalare. O poţi face chiar tu, într-un timp relativ scurt. O casă sigură este o casă supravegheată video, acţiune ce nu este nici costisitoare, nici nu consuma timp preţios. Poţi opta pentru camere de supraveghere de la Rovision, pe care să le instalezi atât în interior, cât şi în exterior.

Geamurile sigure

Geamurile sigure sunt esenţiale în special pentru cei ce locuiesc la casă, vila sau într-un apartament la parter ori la etajul 1. În acest caz, este o idee bună să investeşti în geamuri rezistente, ce nu se pot sparge uşor, pentru a preveni orice fel de probleme legate de spargerile în locuinţe şi de intruşi. Alegerea unor geamuri rezistente îţi va fi de folos şi în cazul unor fenomene meteo extreme, precum furtunile sau ploile cu grindină.

Uşa de intrare rezistentă

Uşa de intrare trebuie să fie una super rezistentă şi greu de spart, în special dacă locuieşti la casă. La bloc, poţi opta pentru un model de calitate medie, deoarece incidentele ce implică spargerea uşii sunt mai rare atunci când există riscul ca o mulţime de vecini să vadă. Totuşi, la casă, atât gardul, cât şi uşa de intrare trebuie alese astfel încât să ofere o oarecare protecţie împotriva vizitatorilor nedoriţi.

Siguranţă unei case nu porneşte de la sisteme de pază sau buncăre, ci de la elemente de bază, precum alegerea unor camere de supraveghere, calitatea gemurilor sau calitatea uşii de la intrare. Pune accent pe lucrurile esenţiale şi vei vedea cât de simplu este să ai o casă unde te simţi în siguranţă.

Sursa foto: Pixabay.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc