AcasăADVERTORIALCe este uleiul de transfer termic și la ce se utilizează?

Ce este uleiul de transfer termic și la ce se utilizează?

Industria chimică este caracterizată de procese, echipamente și materiale complexe și care necesită mecanisme de protecție avansate, pentru a putea da cel mai bun randament. O soluție foarte utilă pentru multe dintre procesele desfășurate în această industrie este uleiul de transfer termic. 

Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei putea descoperi ce este uleiul de transfer termic, ce aplicații are și de unde poți să achiziționezi soluții la preț accesibil și cu eficiență dovedită.

Ulei de transfer termic: descriere generală și modalități de utilizare

Uleiul de transfer termic este definit ca fiind un ulei rafinat și stabil, de tip parafinic. El este un ulei de stingere, utilizat în multe aplicații ca mediu de transfer termic. Aplicațiile industriale în care este folosit acest tip de ulei se bazează pe căldură obținută indirect, prin circularea uleiului fierbinte printr-un schimbător de căldură.

În acest mod, sunt reduse punctele de căldură extremă și se obține un proces de încălzire în cele mai bune condiții de siguranță. Uleiul de transfer termic se utilizează și în cadrul proceselor chimice de călire. Aceste procese implică răcirea rapidă a unor piese în ulei, în vederea modificării proprietăților materialelor din care sunt produse. Uleiul de transfer termic este util deoarece reușește să răcească foarte rapid piesele, odată ce intră în contact cu ele. 

Toate aceste procese implică temperaturi extrem de ridicate, astfel că uleiul utilizat trebuie să fie foarte stabil din punct de vedere termic. El are menirea de a asigura rezistența la oxidare și la formarea depozitelor de carbon. 

Formula uleiurilor de transfer termic este special concepută pentru a asigura o funcționare îndelungată și un transfer termic eficient în aplicații precum asfaltul și medii în care temperatura poate ajunge până la 290 de grade Celsius. 

Principalii utilizatori de ulei de transfer termic sunt companiile care activează în industria producătoare de asfalt și acoperișuri. De asemenea, companiile industriale care prelucrează metale sau alte materiale ce necesită călire sunt interesate în permanență de soluții de ulei care să asigure un transfer termic cât mai rapid și eficient. 

Ce caracteristici și beneficii oferă uleiul de transfer termic

O primă caracteristică a uleiului de transfer termic este stabilitatea sporită la temperaturi foarte ridicate. De asemenea, el prezintă o bună conductivitate, care garantează răcirea și încălzirea în timp record. 

Din punct de vedere al volatilității, aceasta poate fi controlată în așa fel încât să faciliteze acțiunea eficientă a uleiului în sisteme cu temperaturi crescute și presiune joasă. Uleiul de transfer termic are și o capacitate bună de pompare, ceea ce determină scăderea nivelului de energie necesar pentru procesele chimice din domeniile sale de utilizare.

Cu ulei transfer termic de la MLS Distribution ai acces la o soluție excelentă, capabilă să fie de folos într-o mulțime de aplicații industriale, în care sunt necesare stingerea și încălzirea indirectă. Rezultatele de calitate și procesele de producție sigure se desfășoară doar prin intermediul unor soluții de calitate, iar MLS Distribution oferă doar ulei de transfer termic în cantități generoase, de la branduri renumite la nivel internațional.

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc