AcasăADVERTORIALCe este gardul electric și la ce poate fi folosit

Ce este gardul electric și la ce poate fi folosit

Te gândești să apelezi la gardul electric pentru a-ți proteja animalele sau proprietatea de animale sălbatice sau de posibili hoți? În următoarele rânduri vei descoperi tot ce trebuie să știi despre folosirea corectă și eficientă a sistemului de gard electric și ce greșeli nu este indicat să faci la instalarea lui. 

Iată ce este gardul electric și la ce poate fi folosit el eficient!

      Pentru început, este important să știi ce este un gard electric și la ce poate fi el folosit. Așadar, un gard electric este un sistem electric destul de complex ce permite preschimbarea curentului dintr-o rețea, de la un acumulator extern sau de la o baterie, în impulsuri electrice ce au ca scop fundamental inhibarea invadatorilor străini astfel încât aceștia să nu intre pe proprietatea înconjurată de acest mecanism. 

Unde găsești garduri electrice?

     Impulsurile electrice dobândite prin preschimbarea curentului sunt în general între 5 mii de volți și 10 mii de volți însă pot fi și mai mari la anumite modele. Internetul este plin de astfel de mecanisme și la o simplă căutare pe google poți găsi zeci de modele cu un randament foarte bun. Eu am găsit gard electric de la Magnet Center care se pliază foarte bine la orice tip de nevoi și folosințe. Pe lângă gardul electric propriu zis, cei de la magnetcenter.ro vin cu o serie de accesorii și scule ce pot facilita destul de mult instalarea lui.

Le ce se folosesc aceste mecanisme electrice?

      În general gardurile electrice se folosesc pentru a constrânge animalele să nu părăsească un anumit perimetru destinat lor, însă poate fi folosit și invers, adică pentru a nu permite anumitor animale sălbatice să intre în perimetrele destinate animalelor domestice. La fel ca animalele prădătoare care pot ataca anumite animale domestice, există și persoane care se ocupă cu furtul animalelor din ferme. Dacă dorești să folosești gardul electric în acest scop este imperativ să oferi o atenție sporită modului de instalare și conectare astfel încât să nu depășești o anumită putere care îți poate genera probleme pe viitor. În România, legile nu îți permit să optezi pentru orice tip de putere la aceste mecanisme și poți avea probleme legale dacă treci peste 10-15 mii de volți ca și putere al impulsurilor electrice. De asemenea în zone muntoase gardurile electrice sunt folosite pentru a ține la distanță animalele de pradă ce caută mâncare în gospodăriile oamenilor. Un astfel de animal este ursul și probabil știi deja câte probleme generează acest fenomen al urșilor înfometați în anumite zone de munte. Pe lângă protejarea eficientă a gospodăriilor și caselor, poți apela la gardul electric și pentru a-ți proteja fermele de legume și fructe de animale sălbatice ce pot da târcoale recoltelor tale.

Care sunt principalele componente ale sistemului?  

    Un gard electric construit corect are nevoie de un generator și de un fir care conduce electricitatea prin tot mecanismul, o sursă de elimentare ce poate veni de la rețeaua publică de curent, un acumulator sau o baterie puternică, un sistem de împământare și niște piloni de susținere a firelor. Pe lângă aceste componente, gardul electric necesită o verificare constantă și un anumit grad de întreținere.  

     Așadar, pentru o mai bună siguranță a gospodăriei tale, pentru a-ți proteja animalele domestice sau fermele de legume sau fructe de animale sălbatice sau hoți, este indicat să ai în vedere înlocuirea gardului fizic cu un sistem de gard electric. Un astfel de sistem instalat corect îți poate genera mult mai multe beneficii decât un gard clasic.

sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: