AcasăADVERTORIALCauți țevile perfecte în orice condiții? Iată care sunt caracteristicile lor!

Cauți țevile perfecte în orice condiții? Iată care sunt caracteristicile lor!

Chiar dacă nu par un subiect important de discuție, țevile au fost mereu o grijă importantă pentru oricine lucrează în domeniul construcțiilor și nu numai, viitorii proprietari de case, care își planifică viitorul cămin, au în gând ce fel de țevi vor avea în casa lor. Există mai multe feluri de țevi, concepute pentru diferite tipuri de lichide și utilizări diferite.

Iată ce trebuie să știi despre țevi!

Dacă dorești să cercetezi piața pentru a afla care fel de țeavă este potrivită pentru nevoile tale, trebuie să ai în minte cele trei tipuri de țevi care se fabrică momentan:

·   Țevi negre sudate, care sunt cele mai populare și sunt folosite de zeci de ani pentru orice fel de proiect;

·   Țevi zincate, cunoscute și sub numele de galvanizate;

·   Cel mai eficient tip de țevi este cel laminat „tras”, iar aici poți găsi țevi trase laminate, chiar pe nicometaltub.ro, dimensiunile lor variind de la 21,3 milimetri până la 508 milimetri ca și circumferință, cu lungimi între 10-12 metri liniari. 

Care sunt beneficiile țevilor trase laminate?

În primul rând, acestea sunt formate într-un mod neconvențional, adică nu sunt sudate. Punctul cel mai slab al unei țevi sudate este chiar partea care a fost sudată, fiind și principalul motiv pentru care se pot defecta mai rapid în timp. Design-ul lor, de asemenea, este unul neted și fin, dispunând de secțiuni perfect rotunde, deci pot rezista la o presiune mai mare decât modelele convenționale, iar anduranța lor le face să reziste la temperaturi mai ridicate.

       Unde pot fi folosite țevile trase laminate?

         Aceste tipuri de țevi pot fi folosite în realizarea instalațiilor de termoficare, fiind rezistente la temperaturi mari, distribuția apei potabile și de canalizare, dar și a gazelor naturale, fiind mai izolate și mai rezistente la presiune decât țevile sudate. Mai mult, țevile trase au o rezistență mecanică mai mare, fiind utilizate frecvent și ca temelie în domeniul construcțiilor de case metalice. Având o anduranță ridicată, ele pot fi folosite în condiții de vreme extremă, ori în medii foarte reci ori în medii foarte calde, fiind utilizate chiar și în domeniul petrolier pe platformele marine și nave, având o protecție crescută la umiditate, fiind anti-corozive.

De ce merită o astfel de investiție?

Deoarece sunt fiabile, calitatea este garantată, au o lungime de viață crescută față de celelalte tipuri, au o rezistență crescută la presiune, neavând un punct de sudură, pot fi utilizate în diverse condiții, de temperaturi ridicate sau scăzute, iar materialul din care sunt realizate, anume oțel carbon sau aliat sunt de o calitate superioară. De asemenea, caracteristicile lor termoizolante le fac economice, prin reducerea cheltuielilor suplimentare.

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc