AcasăSTIRICati bani castigi daca ai grija de pamant? Terenul agricol-avutie nationala.

Cati bani castigi daca ai grija de pamant? Terenul agricol-avutie nationala.

Noua conducere a Directiei Agricole a judetului Hunedoara a demarat o campanie hotarata pentru respectarea legalitatii in domeniul utilizarii fondului funciar.Asa cum  mentiona noul director executiv, domnul inginer Ioan Furca, actiunea face parte din strategia institutiei pentru relansarea productiei agricole,valorificarea eficienta a fondului funciar si dezvoltarea armonioasa a spatiului rural hunedorean.

Ca urmare a acestor principii  au inceput o serie de  activitati sustinute   pentru utilizarea eficienta a fondului funciar si ridicarea productivitatii solului. Prefectura Hunedoara cu sprijinul Directiei Agricole si a Inspectoratului de Stat in Constructii a demarat o ampla actiune de verificare a modului cum se executa  investitiile si lucrarile care scot din circuitul agricol suprafete importante de teren si daca exista avizul institutiilor abilitate.Scopul este acela de a se  evita ca terenul fertil,bun pentru productia agroalimentara sa ia alte destinatii.

Legea Fondului Funciar  nr 18/1991 republicata si Legea nr 50/1991 privind reglementarile in domeniul constructiilor prevad expres conditiile  de scoatere a terenului din circuitul agricol.Cu toate acestea s-a constatat si se constata inca   efectuarea de  investitii si lucrari de constructii fara respectarea cadrului legal.Se profita si de faptul ca Legea nr.133/2012 nu este pusa in acord cu actele normative mentionate anterior,in acest act normative precizandu-se ca nu ar mai fi nevoie de avizul de scoatere din circuitul agricol a terenului intravilan. Se creeaza astfel o stare de confuzie,in sensul ca doar in baza autorizatiei de constructie se poate scoate terenul din circuitul agricol,ori,la baza autorizatiei  de constructie stau o serie de avize,printre care si al Directiei Agricole.

Conducerea  agriculturii hunedorene vine astfel in sprijinul cetatenilor fiind  preocupata de clarificarea tuturor acestor aspecte,cat si de punerea in valoare a potentialului agroproductiv al solului,veghind la aplicarea legislatiei in domeniu.Putem spune ca se manifesta in mod absolut normal grija si responsabilitate fata de acest bun national care este fondul funciar. Vom reveni  si cu alte informatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc