AcasăSTIRICastelul "Miko" din Covasna, reabilitat și pus în valoare cu fonduri guvernamentale

Castelul „Miko” din Covasna, reabilitat și pus în valoare cu fonduri guvernamentale

[ad_1]

Castelul “Miko” din localitatea Olteni, cumpărat de autorităţile locale în anul 2014 cu scopul de a-l salva de la distrugere şi a-l introduce în circuitul turistic şi cultural, va fi reabilitat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, informează AGERPRES.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că centrul de plasament pentru copii, care funcţionează în incinta castelului, va fi închis, iar copiii vor fi mutaţi în trei case familiale aflate în curs de finalizare în localităţile Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.

“Avem trei case pentru copii în construcţie, una la Întorsura Buzăului şi două case tip familial la Târgu Secuiesc, pe care într-o lună le terminăm. (…) Deci, până ajungem acolo ca să înceapă lucrările, rezolvăm şi problema copiilor. (…) Vrem într-o parte a castelului, la parter, să facem un muzeu, pivniţa, mansarda şi clădirile din jur vrem să le reamenajăm pentru a da posibilitatea organizării de evenimente şi, desigur, trebuie să reabilităm grajdul, care era un grajd de renume, cu o rasă de cai de renume în perioada interbelică datorită unui negustor din Braşov, un sas care a cumpărat în perioada interbelică acest imobil”, a declarat Tamas Sandor.

Castelul din Olteni, construit în anul 1827 de groful Miko Miklos, a fost restituit urmaşilor acestuia în anul 2007, care l-au vândut în anul 2014 Consiliului Judeţean şi Consiliului local Bodoc.

Castelul, construit în stil empire, este unic în Transilvania datorită picturilor existente pe pereţii interiori ai camerelor, ce surprind scene din viaţa socială sau evocă scene din războiul napoleonian.

(FOTO: castelintransilvania.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc