Căsătoriile „de probă” nu mai primesc bani de la bugetul local

0
1181

casatorii de probaCăsătoriile „de probă” sau „căsătoriile de o zi”, ce erau oficiate de Ziua Îndrăgostiţilor de către fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, vor rămâne o amintire la capitolul premii în bani de la bugetul local.

Consilierii locali au decis să anuleze hotărârea prin care tinerii care se căsătoreau „de probă” primeau 1.000 de lei de la Primărie, dacă în acel an îşi întemeiau o familie cu acte în regulă, semnate la Starea Civilă.

Noua conducere a Primăriei Deva a apreciat că banii pot fi folosiţi mai eficient, în alte scopuri.

Mai în glumă, mai în serios, primarul Petru Mărginean nu s-a sfiit să spună un adevăr îndeobşte cunoscut:

„Nu vreau să fac glume pe seama acestui proiect, dar de „probat” toată lumea „se probează”. Căsătoria oficială este altceva. Am fost şi eu în asentimentul colegilor mei şi a cetăţenilor care m-au sesizat cu privire la acest aspect. Poate a fost o iniţiativă greşită, poate a avut un alt substrat, dar din punctul meu de vedere nu era normal un astfel de proiect. Banii se pot aloca în alte părţi. Oamenilor de va­loare trebuie să le dăm premii, nu pentru căsătorii de probă. Poţi să stai “în probă”, există comuniune, dar nu să te căsătoreşti de probă pe bani publici”, a spus primarul municipiului Deva.

Curentul căsătoriilor “de probă” a apărut în anul 2006, de Ziua Sfîntului Valentin, 14 februarie.

Tinerii care se hotărau să-şi declare dragostea în faţa primarului sau a unui ofiţer de la Starea Civilă primeau o diplomă în care menţionate câteva sfaturi pentru însurăţei, dar şi faptul că puteau beneficia de 1.000 de lei din partea Primăriei dacă se căsătoreau în acel an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.