AcasăADVERTORIALCasă bătrânească de la țară sau apartamentul vechi transformate în locuințe moderne

Casă bătrânească de la țară sau apartamentul vechi transformate în locuințe moderne

Mulți români au o casă la țară sau un apartament vechi, moștenire de la părinți și bunici sau poate le-au cumpărat împinși de valul ce i-a obligat parcă pe tot mai mulți orășeni să aibă o casă de vacanță. Aceste locuințe, însă, prezintă de cele mai multe ori aspecte negative, influențate de intemperiile vremii, ale timpului, unele părăsite de zeci de ani, altele având doar o atmosfera încărcată de obiecte vechi, finisaje deteriorate și defecte greu de reparat.

Mulți proprietari au înțeles că dacă vor să se simtă bine în aceste case batrânesti trebuie neapărat să le aducă un design nou, să le creeze un look modern, la care să adauge confortul pieselor de mobilier fabricate astăzi și a tehnologiei care ușurează viață oricui. Amenajarea acestor spații a devenit floare la ureche din momentul în care au înțeles că au un sprijin perfect în acest demers, care nu înseamnă nicio cheltuiala: Internetul.

Iată ce sfaturi utile găseșți pe internet pentru a-ți amenaja cu succes locuința primită de la bunici!

Internetul este cel mai bun partener pentru oricine. Mediul online abundă de informații diverse, de mare ajutor, așa că nu ai de făcut decât să cercetezi printre ideile și sfaturile de amenajare a casei sau apartamentului oferite de HOMELUX și să găseșți un echilibru benefic între imaginea de ansamblu și detaliile care trebuie să existe în acest loc.

  • Ține cont de dimensiunea casei și profită de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Piesele de mobilier vechi ar mai putea fi recondiționate și ușor poți imprimă casei un aer nou doar cu ajutorul pensulei și lacului, a transformării unor obiecte. Nu păstra decât ce este interesant și renunta la tot ce este deteriorat și nu mai poate fi reparat sau la mobilă invadată de carii. Mirosul care va apărea la scurt timp va fi insuportabil. Dacă dispui de bani, atunci cumpără mobilă nouă; În cazul în care bugetul tău este unul mai restrâns, alege să reconditionezi mobilă învechită, vopsind scaunele, mesele și oferindu-le o altă viață obiectelor decorative vechi.
  • Pereții unei locuințe vechi sunt crăpați, murdari, vopsiți într-o culoare care nu mai este la modă. Repara pereții, apoi trebuie să-i îndrepți și să-i cureți de praf. Folosește un var de calitate superioară să acoperi cu succes toate amintirile trecute. Nu va costă mult, așa că nu te stresa în privința această;
  • Schimbă podeaua – e demodată și, cu siguranță, lemnul s-a strâns de trecerea anilor, iar aspectul nu mai este deloc unul estetic. Poți opta pentru un parchet modern, chiar să instalezi sub el încălzirea prin pardoseală, un element de modernitate care te va obligă practic să spui adio sobelor tradiționale, ce nu mai asigura căldură suficientă și ieftină (lemnele au început să coste tot mai mult);
  • Termopanele asigura un look modern casei, dar te obligă la ceva cheltuieli. Există însă câteva modele nu foarte scumpe, așa că îți poți schimbă geamurile în toată casă fără probleme, mai ales dacă alegi să-ți reconditionezi mobilă veche și nu mai e nevoie să cheltuieșți în acest sens;
  • O locuința modernă înseamnă toaletă și dus, apă rece și caldă în bucătărie și un sistem de aer condiționat. Există pe internet tutoriale care îți explică pe îndelete cum să duci la bun sfârșit aceste proiecte fără a face mari cheltuieli. Pune-le în practică!

Nu-ți fă griji dacă transformarea casei batrânesti într-un spațiu modern o vei realiza în timp –  până la urmă, nu ți-ai pus în minte să termini într-un weekend. Fă totul cu mare atenție la detalii, întreabă acolo unde nu știi, cheltuiește cu chibzuință, doar așa vei avea parte de rezultate spectaculoase.

Sursa foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc