AcasăADVERTORIALCare sunt instrumentele de care ai nevoie pentru tencuirea și renovarea pereților

Care sunt instrumentele de care ai nevoie pentru tencuirea și renovarea pereților

În jurul pereților din ipsos tinde să existe un pic de mister. Ca un act mai puțin popular astăzi, tencuiala a devenit, oarecum, o artă uitată. Dacă dorești să te ocupi în mod personal de tencuială sau de renovare, poți economisi destul de mulți bani. 

Iată câteva instrumente de tencuială de care vei avea nevoie pentru a finaliza procesul:

Ciocan. Tencuitorii au nevoie să țină un ciocan de încredere la îndemână. Cele mai utile două tipuri de ciocane sunt ciocanele cu gheare și gips-carton. Oricare tip poate ajuta la tăierea bucăților de ipsos și la securizarea sau îndepărtarea bucăților problematice de șipcă. Ciocanele de gips-carton au capete în formă de secure și fețe curbate pentru punctele înalte, făcându-le extrem de utile la o lucrare de tencuială.

Ferăstrău de mână. Șipca de lemn a fost folosită de generații de tencuitori. Urmând vechile metode, va fi nevoie de un ferăstrău ascuțit pentru tăierea fâșiilor subțiri și înguste de lemn, care servesc drept bază pentru tencuială. De asemenea, poate fi util atunci când tai secțiuni de tencuială veche pentru instalarea ușilor sau alte lucrări de modernizare.

Gletieră. Aplicarea și netezirea tencuielii necesită o gletieră bună și un trafalet de glet de calitate, de la Gletiere.ro. Profesioniștii au multe gletiere specifice etapei, dar începătorii pot scăpa cu o gletieră dreptunghiulară și robustă. 

Cuțit utilitar. Folosirea unui cuțit utilitar de înaltă calitate nu poate fi exagerată. La o lucrare de tencuială, îl poți folosi pentru a tăia pungi de amestec de ipsos, pentru a marca peretele existent și pentru a tăia petice din foile de gips-carton. Păstrarea unui cuțit utilitar bun în buzunar este esențială – nu uita să folosești, întotdeauna, o lamă ascuțită. O lamă ascuțită este mai ușor de utilizat, deoarece o face mai sigură decât o lamă tocită sau ciobită.

Găleată. Deși pare evident, o găleată de calitate decentă este o necesitate pentru lucrări de ipsos. Vei amesteca tencuiala de mai multe ori în aceeași găleată. Gălețile ieftine și casante se vor crăpa după câteva curățări bune și lovituri. Tencuiala este, de asemenea, foarte grea, mai ales atunci când este într-o formă umedă, noroioasă. Doar o găleată robustă va face față misiunii.

Cuțit pentru șpaclu. Cuțitele pentru șpaclu pot părea prea mici pentru o lucrare de tencuială mare, dar pot avea un rol important. Asigură-te că treci cu un cuțit robust peste crăpături și suprafețe neuniforme înainte de reparație. Acest lucru dă jos punctele înalte sau așchiile de tencuială veche înainte de a începe să aplici un nou strat. Rezultatul va fi un finisaj mult mai neted și consistent.

Pensulă. O perie pensulă, cu peri grei va fi de ajutor în timpul etapei finale de netezire a lucrării de tencuială. Umezirea suprafeței peretelui va permite ca o gletieră curată să alunece peste el, netezind produsul final. Poate fi util și pentru curățarea colțurilor greu accesibile ale unei palete de amestecare sau ale unei gletiere.

Așadar, aceste unelte pentru tencuială și renovarea pereților te vor ajuta să realizezi o lucrare profesionistă și de înaltă calitate.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc