AcasăADVERTORIALCare sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să deguști cât de mult poți. Dar de unde să începi? Și pentru asta, unde să termini? Există aproape 20.000 de vinuri diferite de vânzare în lume. Deci, chiar dacă ești un milionar cu o mulțime de timp liber, să deguști mai mult decât o mică parte din ceea ce este disponibil în mod clar nu este o opțiune. Pentru a te feri de a nu fi complet copleșit, iată un ghid de început, cu câteva sticle, pentru a deprinde înțelepciunea vinului. Scopul acestui exercițiu este de a te lăsa cu o bibliotecă mentală de gusturi la care te poți referi oricând încerci un vin nou. De fapt, poate că lucrul de făcut este să te gândești la asta ca la un joc, mai degrabă decât un curs riguros de studiu.

Iată câteva opțiuni de vinuri pe care le poți degusta

1. Chardonnay –  Chardonnay este cel mai plantat strugure din lume și din SUA, deși mulți fie îl iubesc, fie îl urăsc. Asta pentru că vinul cu struguri chardonnay poate fi produs în două moduri foarte diferite: unul învechit, în stejar și cu fermentație malolactică, iar celălalt în oțel inoxidabil și fără fermentație malolactică. Ultimul proces are ca rezultat vinuri curate, care nu au un gust asemănător cu chardonnay-urile untoase, cu gust de stejar, cu care ai fi obișnuit.

2. Pinot Grigio. Excelentul pinot grigio este cunoscut, în special, în Italia, pentru că este uscat și ușor de băut, făcându-l unul dintre cele mai populare vinuri din lume. Este, de asemenea, cunoscut sub câteva nume diferite în întreaga lume, inclusiv „pinot gris” în Franța, SUA, Chile, Australia și Argentina și „Ruländer” în Germania. Stilurile de vinuri de pinot grigio și pinot gris variază în funcție de locul în care sunt cultivate și de modul în care sunt făcute. Pinot grigio italian, austriac și german este cel mai adesea produs în rezervoare din oțel inoxidabil, deci este ușor și fructat, cu niveluri mai mici de alcool (10-12,5%). Aceste pinot grigio acide se potrivesc ușor cu pește, pui și crustacee. Pinot gris, pe de altă parte, poate fi învechit în lemn și poate avea o anumită fermentație malolactică, ceea ce înseamnă un vin mai corpolent, cu mai puțină aciditate și nuanțe de piersici.

3. Rosé. Un stil de vinificație versus un strugure, vinurile rosé sunt făcute atunci când cojile de struguri roșii sunt lăsate în contact cu vinul pentru o perioadă scurtă de timp, permițând să se confere puțină culoare, dar nu la fel de mult ca în cazul vinului roșu. Rosé a crescut în popularitate în ultimii câțiva ani, datorită cantității sale și ușurinței de asociere cu aproape orice. Aromele pot varia de la căpșuni la citrice și pepene galben.

Așadar, aceste trei tipuri diferite de vin reprezintă alegerile perfecte dacă vrei să acumulezi mai multe cunoștințe din domeniul vinificației. Atenție, însă! Vinurile sunt făcute pentru a fi degustate, așa că ele se cer a fi băute în cantități mici, pentru ca aroma lor să poată fi simțită cu adevărat.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: