AcasăSTIRICare este ”soluția” cu care ies petele de pe hainele polițiștilor din...

Care este ”soluția” cu care ies petele de pe hainele polițiștilor din Petroșani?

[ad_1]

Municipiul Petroșani a reușit, cu multă stăruință, să se remarce ca fiind Raiul ilegaliștilor îmbrăcați în haine de polițiști. Fără nicio exagerare, legăturile strânse dintre oameni de afaceri – polițișlti – procurori și șmecheri de cartier ajung la lumina zilei prin farurile faptelor lor strigate la portavoce.

”Deschideți, Poliția!”, ce a răsunat la poarta unui restaurant unde era un ”dezmăț” (dezmăț, pentru că era pe scenariu roșu, altfel evenimentul în sine nu are nicio vină) a fost doar începutul unui lanț fără sfârșit al faptelor puse în scenariu infracțional chiar de ei, oamenii care trebuie să apere legea. ”Alo” Plecați mă, să putem ieși și noi”, a venit replica pe replică, între ei polițiștii.

Mesajele de alarmare ajunse la polițiștii din Petroșani aflați la petrecere au golit restaurantul. Pentru scurt timp.  Petrecăreții s-au întors la locul evenimentului. Nu oricum, ci deghizați în haine de polițiști.

Nu, nu este Caragiale, este Petroșani, Poliția Petroșani, martie 2021.

Bă, băieți…

Acesta ar fi cel mai corect titlu al filmului în care, două zile la rând, pe scenariu roșu impuse de incidența COVID-19 două restaurante din Petroșani au ales să se poziționeze mai presus de lege.

Vezi aici și aici și aici primele materiale informative.

Comunicările ambigue, trunchiate sau modul de acțiune lipsit de acuratețe și profesionalism al organelor statului au generat o documentare mai atentă a fenomenului infracțional din această parte a județului, Valea Jiului.

De ce infracțional? Infracțional, fiindcă după cum veți avea posibilitatea să observați singuri, toate evenimentele ulterioare duc la o escaladare a problemei din cauza încercărilor agresive de a ascunde evidențele.

Complicități peste complicități ale unor grupuri de mult timp conturate la nivelul comunității și care au reușit să supraviețuiască la fel de mult timp. Nimic nu este nou pentru oamenii zonei, doar că legea tăcerii a fost întotdeauna mai presus decât curajul de a vorbi cu voce tare, public asumat.

Așadar, să urmărim cronologic traseele infracționale.

Informările furnizate, în ultimele zile, de IPJ Hunedoara nu evidențiau situația de fapt, relatată de martorii la eveniment, dar și de martorii aflați în afara restaurantului.

Cifre aruncate superficial cu număr de participanți, cu număr de sancțiuni, ceva gen talmeș-balmeș ca să fie pierdută informația printre comunicări.

Reamintim, primul eveniment a ieșit la lumină pentru că  a fost anunțat la 112 de un alt om de afaceri din Petroșani, din interiorul HO-RE-CA, unul dintre cei care de data aceasta respecta legea. Ținea localul închis. Bine, ca paranteză, în localul respectivului om de afaceri nu este respectată legea fumatului detalii asupra cărora vom reveni în alt articol).

Așadar, botez al unei familii de polițiști. Invitați mulți polițiști. Încă nu ne hazardăm să dăm un număr exact, dar șirul acestor materiale vă vor satisface și aceasta curiozitate.

Apar primele echipaje de poliție alertate prin 112 și formate din polițiști din Petroșani care erau la serviciu și nu puteau fi la petrecere. Porțile care delimitau parcarea restaurantului nu au fost deschise.

Prima încercare: ”Deschideți, Poliția!”. Liniște. Polițiștii din interior au început să mișune. Au început să sune telefoanele. Parafrazăm din  declarațiile invitaților. ”Bă, plecați la altă locație să putem ieși de aici.!” ȘI, aceleași surse din interior, spun cu fermitate, ”au ascultat polițiștii, au plecat.

Ei, așa stând lucrurile a început mișcarea taximetriștilor, ajunși ca în Aeroport, în zona restaurantului. De ce? Între timp, la Poliția Petroșani se dăduse alarmarea. Aceasta este o procedură polițienească, la îndemâna superiorului, atunci când situația din teren o cere. Aici o cerea din două motive. Pe de o parte, nu erau deschise porțile unui local supus verificărilor. iarpe de altă parte polițiștii aceia trebuiau scoși legal, fără zgomot, elegant,fără pete pe haina statului. Adică prin soluția care scoate petele. Aparența de legalitate. Cam tardivă.

Și, vă țineți bine? După ce petrecăreții s-au aliniat la unitate, s-au deghizat în polițiști, s-au întors la locul faptei. Unde? La botez. Ați înțeles acum de ce tatăl copilului nu s-a aflat printre cei legitmitați la acest botez? De ce tatăl copilului botezat nu apare ca prezent la botezul copilului lui. Doar mama a fost prezentă, pentru că ea se afla în concediu de maternitate și pe ea nu a convocat-o nimeni la unitate.

Halucinant de adevărat. Frântură din realitatea cotidiană.

Ce spune IPJ Hunedoara?

Astăzi, miercuri, după patru zile în care forcepsul mass-media a stat pe organele statului cu biciul – la propriu – (ca să știți: tot acest dosar există pentru că ne-am certat cu ei la propriu. Ei hăis!, noi cea!), informarea IPJ Hunedoara arată așa.

În data de 06.03.2021, în jurul orei  18:30, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată  despre faptul că la un restaurant din localitate se desfășoară un eveniment privat (botez) la care participă mai multe persoane. Ca urmare a sesizării, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje formate din  poliţişti și  jandarmi, care au legitimat toate persoanele care participau la respectivul eveniment, fiind identificate 20 de persoane. Față de persoanele participante la eveniment s-a luat măsura sancționării contravenţionale, conform Legii nr. 55/2020. Ulterior, ca urmare a extinderii verificărilor în acest caz, poliţiştii au stabilit că la evenimentul privat au mai participat şi alte persoane (ce nu au fost identificate iniţial la locul faptei) care au fost, de asemenea, sancţionate contravenţional. În total, în acest caz, au fost aplicate, până în prezent, 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.000 lei. Totodată, societatea comercială  care a organizat evenimentul a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 (pentru organizarea evenimentului) şi cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 61/1991 (pentru că, iniţial, nu a permis accesul forţelor de ordine în incinta localului)”, a comunicat, miercuri, pentru Gazeta de dimineață IPJ Hunedoara.

După lupte milițienești, copilul a rămas botezat. Dar petrecerea s-a spart

Traumatizați de ghinionul de a fi descoperiți tocmai ei pentru care legea e chilipir sau ei care de fapt ”ei sunt legea”, polițiștii deghizați nu au avut timp de introspecție decât o zi. Nu s-au dezmeticit bine din petrecerea – descindere că la numai o zi distanță, alt ”bomabardier de Valea Jiului” (înțeleg că aceasta este titulatura care îi definește pe cei care au legi proprii, și-a măritat fata. Detaliile le aveți în materialele prezentate mai sus.

Pentru că și acest eveniment a scăpat din nou pe sub porțile restaurantului, iar polițilștii nino-nino au ajuns cu mașinile la porțile restaurantului. Nu, nu la porile Raiului, cu o zi înainte tocmai văzuseră Iadul. De data asta, e confirmat, au ajuns în frunte cu adjunctul lor, domnul Stratulat. Bun polițist, că de aceea e adjunct de comandant de poliție. Cum a făcut, cum nu a făcut, domnul adjunct și cu colegii lui au fost loviți în timpul acțiunii simptome de ”neputință”. Evident că sunt ironică. La jumăttatea acțiunilor specifice, adică în gura restauranțului, s-a oprit.  Înăuntru era Lupul. Și nu au mai avansat. S-a lăsat ceața peste eveniment și șeful de la Petroșani și-a luat turma de oițe și s-a întors la sediu. Raportarea către comandantul prim a indicat ceva de genul: ”nu se confirmă”.

Aoleu. Alo, alo… Da, inspectorul șef adjunct, Mugurel Teodosiu, i-a pus să-și pună ochelarii de vedere și să se întoarcă. Și, odată ceața ridică de pe suprafața lucie a restaurantului, au fost scoase din cu undița vreo mână de persoane. Acolo, câteva. De unde nu era nimic, 86 înseamnă o mare evoluție.

Ce spune IPJ Hunedoara oficial…

Tot astăzi, la trei zile de la eveniment, comunicarea oficială arată așa.

”În data de 07.03.2021, în jurul orei 16:25, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată despre faptul că la un restaurant din Petroșani se desfășoară un eveniment privat la care participă mai multe persoane.   La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje formate din polițiști și  jandarmi, care au legitimat toate persoanele participante la eveniment (fiind identificate 86 de persoane care participau la o nuntă). Față de persoanele identificate la fața locului urmează a fi luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, administratorul restaurantului la care a avut loc evenimentul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 (pentru organizarea evenimentului).” a informat pentru Gazeta de dimineață IPJ Hunedoara.

Dacă nu ați dedus încă este vorba despre Restaurantul Belle Epoque, controlat de omul de afaceri Sorin Avramescu.

Ca notă de subsol, trebuie menționat că serviciile prestate în acel local sunt de ținută, clineții fiind corect respectați. Doar că legea…

Dincolo de pam-pam, cum stăm cu dosarele?

Repetitivitatea definește fără tăgadă o faptă săvârșită cu intenție, cu bună știință și cu rea-credință. Ceea ce reprezintă foietajul infracțiunii.

Așa că, dosare sau nu?

Tot astăzi, miercuri, la orele 13, Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani confirma pentru Gazeta de dimineață înregistrarea unui singur dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Doar că, grație profesionalismului polițiștilor de la Petroșani, dosarul era lucrat pe un alt restaurant (Imperial, controlat de cântărețul Leo Cosma, localul la care au ajuns primii polițiști până au fugit colegii lor cu taxiurile). De ce? Vom afla zilele următoare.

Prin continuarea demersului jurnalistic, respectiv sunat la IPJ Hunedoara și cerut clarificări, în următoarele 15 minute, Parchetul a revenit și a rectificat. Poliția Petroșani a anunțat telefonic existența a alte două dosare. Erau rătăcite pe drum. Nu erau însă trimise cu poșta militară. Ați înțeles? Bine.

Ce spune IPJ Hunedoara?

După telefonul fără fir, presă- IPJ Hunedoara, confirmarea oficială arată așa.

Pentru botezul cu polițiști: ”întrucât extinderea verificărilor a relevat aspecte ce conduc către suspiciunea rezonabilă a comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală”.

Pentru nunta fiicei omului de afaceri din Petrila: ”și în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani”.

Bine a doua oară. Vom urmări cu interes tot acest caz și vă vo prezenta întregul tablou al grupurilor aciuiate pe județul Hunedoara.

Tot în Gazeta de dimineață, vă vom relata, în materialele următoare, și câți polițiști sunt cercetați de Inspecția internă de la IPJ Hunedoara.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: