AcasăSTIRICarantina din Petroșani, ridicată la termen

Carantina din Petroșani, ridicată la termen

[ad_1]

Carantina zonală din municipiul Petroșani va fi ridicată marți dimineață, la ora 8.00. La exact 14 zile de la momentul în care a fost instituită. Asta deși CJSU Hunedoara a cerut, de vineri, ieșirea din carantină.

Incidența în scădere

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi anunță că marți dimineață, începând ora 8.00, municipiul Petroșani iese din carantină. Măsura carantinei zonale nu a fost prelungită ca urmare a scăderii constante a cazurilor de COVID-19 și a demersurilor făcute de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

”Așa cum am spus încă de la început, de la instituirea măsurii carantinării pentru municipiul Petroșani, nu sunt împotriva carantinei ca măsură de protecție sanitară, dar, în cazul municipiului Petroșani consider că s-a acționat nedrept și în mod pripit. Petroșaniul a intrat în carantină la o incidență de 6,01 la mie, deși în cazul altor localități această măsură s-a luat la o incidență mult mai mare sau nu a fost instituită deloc. Doresc să le mulțumesc locuitorilor municipiului Petroșani că au înțeles să respecte măsurile dispuse de autoritățile sanitare și că au dat dovadă de responsabilitate”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Potrivit sursei citate, încă de vineri dimineața Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a solicitat avizul Institutul Național de Sănătate Publică pentru scoaterea din carantină a localității.

”Avizul nu a venit nici la această oră. Mult mai prompți s-au dovedit a fi cei de la INSP în momentul instituirii acestei măsuri”, a mai spus primarul.

Municipiul Petroșani rămâne, însă, în scenariul roșu, cu o incidență a cazurilor de peste 3 la mie. Luni, incidența raportată a fost de 4.5 la mie.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc