AcasăSTIRICARANTINĂ. Cursuri online, declarații pe propria răspundere, restaurante și terase închise

CARANTINĂ. Cursuri online, declarații pe propria răspundere, restaurante și terase închise

[ad_1]

Municipiul Petroșani, dar și municipiul Brad și orașul Simeria, intră, de marți dimineață, în carantină. Timp de 14 zile, cel puțin, locuitorii din cele trei localități vor avea nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a ieși din case. Toate regulile pentru următoarele 14 zile au fost aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Școli și grădinițe închise

Cursurile se vor desfășura exclusiv online, inclusiv grădinițele urmând a fi închide. E permisă însă participarea elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a la simulările pentru examenele naționale. Astfel, este permisă deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naționale, având în vedere faptul că în perioada 22 – 31.03.2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021.

Revin declarațiile și pe timp de zi

Deplasarea persoanelor în afara locuinței este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator. Părăsirea domiciliului în intervalul 5.00-22.00 e permisă, cu delcarație, doar în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază, asistență medicală, lucrări agricole, donare de sânge, acțiuni de voluntariat, proceduri și tratamente medicale, ITP.

Persoanele careu au peste 65 de ani pot ieși la cumpărături în intervalul orar 10,00-14,00, iar cei cu vârsta sub 65 de ani în intervalele orare 5,00-10,00, respectiv 14,00-20,00.

Slujbe cu caracter privat, număr limitat de persoane

Slujbele religioase cu caracter colectiv sunt interzise publicului, putând fi transmise în mass – media sau on – line. Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane. Sunt interzise însă petrecerile, atât în spații închise, cât și în aer liber.

Pot fi desfășurate slujbe în aer liber, cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

Doar cattering

Pe perioada carantinei nu vor funcționa barurile, cafenelele, restaurantele, nici măcar terasele. Este permisă însă livrarea la domiciliu.

Se instituie reguli și pentru supermarket-uri. Accesul se va face în limita a 30 la sută din capacitate.

Nu vor fi deschise nici sălile de fitness, saloanele de înfrumusețare, sau frizeriile.

În localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, agriculturii, comerțului și alimentație publice, comunicațiilor și transporturilor. Este permisă intrarea/ieșirea persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate cu prezentarea unei adeverințe de la angajator, legitimație de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională. Au dreptul de a ieși din zona carantinată și persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare dar și în cazul decesului unui membru de familie, sau pentru tratamente și urgențe medicale.

Se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc