AcasăSPORTCampioni mondial la un sport mai puţin cunoscut

Campioni mondial la un sport mai puţin cunoscut

medalii  

Trei sportivi ai clubului Comexim R. Lupeni sunt, de la finele săptămânii, campioni mondiali la fotbal-tenis! Pregătiţi la club de Dima Drumcea, cei trei hunedoreni s-au întors acasă cu opt titluri mondiale la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis ce a avut loc la Harkany, în Ungaria.

Deşi este o disciplină mai puţin cunoscută publicului larg, tinerii din sudul judeţului nu sunt deloc străini de marea performanţă. Clubul din Vale se află în top în Campionatul Naţional, iar în timp a dat printre cele mai importante piese ale lotului naţional pregătit, printre alţii, de portughezul Sabino Da Luz Tavarez.

„Vedeta” delegaţiei române a fost, de departe, hunedoreanca Anamaria Gherghel. Multiplă medaliată europeană şi mondială, sportiva de 19 ani a impresionat şi anul acesta în Ungaria, după ce a reuşit să „culeagă” nu mai puţin de cinci titluri mondiale! Anamaria s-a clasat pe prima treaptă a podiumului în toate probele la care a luat startul: la simplu, dublu și triplu senioare, dublu și triplu mixt seniori. În proba de simplu, Gherghel a trecut în ultimul act de unguroaica Boglarka Lepseniy (11-1, 11-13, 11-9). Cu ea în prim-plan, istoria s-a repetat şi la dublu, unde selecţionata României a trecut în finală de Turcia, dar şi la triplu, dublu şi triplu-mixt, acolo unde a evoluat alături de sportive din Cluj, Alexandria şi Salonta. Dar medaliile hunedorene nu s-au oprit aici. Colega sa de la clubul din Valea Jiului, Ana Maria Rizescu a bifat şi ea aurul în proba de triplu senioare, în vreme ce Marius Stoenică şi-a asigurat aurul la dublu şi triplu juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc