AcasăSTIRICampionat Național dedicat exclusiv șoferițelor, la Alba Iulia, Timişoara și Cluj

Campionat Național dedicat exclusiv șoferițelor, la Alba Iulia, Timişoara și Cluj

Şoferiţele din România care deţin permis de conducere de cel puţin doi ani se pot înscrie până în 3 mai, pentru a-şi testa aptitudinile la volan, la Campionatul Naţional Women Rally, competiţie care se va derula pe parcursul a trei etape – Alba Iulia (10-12 mai), Timişoara (21-23 iunie) şi Cluj Napoca (13-15 septembrie).

„După ediţia pilot de anul trecut, această acţiune a devenit campionat naţional, iar prima etapă, cea de debut, va avea loc la Alba Iulia, în Cetate. Dorim, prin intermediul acestor acţiuni sportive, să încurajăm doamnele în a avea mai multă încredere în abilităţile lor la volan, în traficul de zi cu zi, în a depăşi orice fel de inhibiţii la volan şi chiar să creeze o relaţie de prietenie cu propria maşină”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, iniţiatoarea acestui proiect, Laura Savu.

Potrivit acesteia, înscrierile, care se fac pe www.women-rally.ro, au debutat în urmă cu câteva zile, fiind înscrise până acum 14 concurente, şi se vor încheia în data de 3 mai.

„Se pot înscrie până în 3 mai. Condiţia este să posede permis de conducere de cel puţin doi ani şi să vină cu maşina personală”, a menţionat Laura Savu.

La ediţia pilot de anul trecut au concurat 32 de maşini, cu 47 de participante, fiecare şoferiţă având posibilitatea să aibă „copilot” o invitată.

„Estimăm şi în acest an minimum 30 de maşini. După tura de recunoaştere vor avea loc două manşe, fiecare cronometrată. Timpii adunaţi vor stabili clasamentul general. Vor fi patru clase, din care trei în funcţie de capacitatea motorului şi una pentru cele care au licenţă de pilot sau copilot în cadrul competiţiilor de raliuri”, a detaliat Laura Savu.

Etapa de la Alba Iulia este organizată sub egida ACR şi Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc