AcasăSTIRIBulibaşa din Lugoj s-a mutat în casa lui ... Dracula

Bulibaşa din Lugoj s-a mutat în casa lui … Dracula

lugosiCasa din Lugoj în care s-a născut Béla Ferenc Dezső Blaskó, mai cunoscut sub numele său de scenă, Béla Lugosi, a fost recent cumpărată de bulibaşa romilor din Lugoj.  Casa, care ar fi trebuit să fie restaurată şi transformată în muzeu de către municipalitatea lugojeană, va deveni probabil un castel cu turnuleţe argintii.

Bela Lugosi, stea de primă mărime la Hollywood în anii ’30, s-a născut în anul 1882, în Lugoj, în imobilul situat pe actuala stradă Bucegi, la numărul 6.  El a fost cel care a dat viaţă în mod magistral eroului lui Bram Stoker, contele Dracula.  De curând, casa natală a lui Lugosi a fost cumpărată de familia lui Ioan Boţ, bulibaşa romilor din Lugoj. Zilele trecute au şi început lucrările de reabilitare, însă bulibaşa se jură că nu se va atinge de arhitectură.

„Vom face un imobil frumos, aşa cum le-am făcut şi pe celelalte pe care le vedeţi în oraş. Vom înlocui piesele vechi cu unele noi, dar vom pune totul la loc exact cum a fost. Faţada va fi de culoarea crem, discretă, nu ţipătoare, şi vom monta la loc placa memorială, nu ne atingem de nimic. Intenţionăm să facem la fel şi celelalte două case vecine, printre care şi magazinul de biciclete, care sunt tot ale noastre”, a declarat bulibaşa.

Ioan Boţ spune că nu s-a hotărât ce utilitate va da clădirii renovate, însă crede că nu va fi una de locuit. Familia bulibaşei mai deţine în centrul Lugojului şi alte imobile în care funcţionează agenţi economici.

Este trist însă faptul că primăria nu a făcut eforturi pentru achiziţionarea clădirii în care s-a născut cel care a făcut celebru oraşul în toată lumea. De altfel, actorul şi-a schimbat numele după oraşul natal.

Într-un sondaj efectuat recent printre criticii şi istoricii de film americani, personajul Dracula interpretat de Lugosi este al doilea ca popularitate din toate timpurile, după Superman.

httpv://youtu.be/IVPxAgy7lBA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: