AcasăADMINISTRATIEBugetul pentru investiții al Consiliului Județean Bihor pentru acest an, dublu față...

Bugetul pentru investiții al Consiliului Județean Bihor pentru acest an, dublu față de 2020

[ad_1]

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a prezentat marți proiectul de buget propus pentru acest an. O componentă importantă o reprezintă investițiile, prioritate pentru administrația județeană în următoarea perioadă.

Suma totală prevăzută pentru programele de investiții din acest an este de 295.802.724 lei, cu 93% mai mare față de 2020, când a fost alocată suma de 153.091.244 lei. Bugetul pentru dezvoltarea județului Bihor este compus din venituri proprii (1,48 mil. lei), împrumut bancar (34,47 mil. lei), bugetul local (69,2 mil. lei), bugetul de stat (90,88 mil. lei) și fonduri externe (99,77 mil. lei).

„Este primul an în care primează secțiunea de dezvoltare, care este aproximativ egală cu cea de funcționare, de 50%.  În anii trecuți, investițiile au reprezentat circa 25 – 35% din totalul bugetului. Am prevăzut sume pentru proiectele vechi, moștenite, care au stagnat și trebuie finalizate într-un timp accelerat. Mă refer la bazinele de înot didactice, autogările din județ, cabana de la Vadu Crișului, lucrări pe drumuri. Avem proiecte noi pe salubrizare, am alocat bani pentru adăposturi de câini, pentru centurile ocolitoare ale localităților din Zona Metropolitană și alte proiecte. 2021 este un an foarte important, pentru că în funcție de cum vom reuși să alocăm bani pentru dezvoltarea județului, așa vom merge și în anii următori. Anul acesta ne planificăm să atragem aproape 91 de milioane de lei de la stat, având în vedere că vor continua proiectele pe PNDL 1 și PNDL 2. Sperăm ca anul acesta să finalizăm unele dintre aceste lucrări. Aici avem două lucrări mari, drumul Beiuș – Roșia – Aștileu, care are o finanțare de 70 de milioane de lei, și drumul Sâmbăta – Dobrești, de aproximativ 17 milioane de lei. Încercăm să finalizăm în 2021 drumul Dobrești – Vârciorog cu un buget de 3,5 milioane lei. Ne bazăm, de asemenea, pe fondurile europene. Avem prevăzută pentru 2021 o sumă de aproape 100 de milioane de lei, anul trecut am avut 63,11 milioane lei. Fondurile externe vor fi repartizate pe zona de asistență socială și sănătate, aproximativ 6,6 milioane lei, pe cultură, la fel, pe zona de drumuri – transport, aproximativ 64,6 milioane lei, din care cea mai mare parte merge către Drumul Apusenilor”, a declarat Călin Gal.

Bugetul propus pentru anul 2021 cuprinde finanțarea a 35 de obiective de investiții.

Proiectul de hotărâre privind bugetul CJ Bihor pentru acest an poate fi consultat AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc