AcasăSTIRIHUNEDOARABugetul dublu al CJAS Hunedoara a permis eliminarea listei de așteptare pentru...

Bugetul dublu al CJAS Hunedoara a permis eliminarea listei de așteptare pentru dispozitive medicale

Bolnavii din județul Hunedoara care au nevoie de un dispozitiv medical cum ar fi protezele, cărucioarele sau aparatele auditive nu mai trebuie trecuți pe o listă de așteptare după ce bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) a fost dublat în 2013, iar acest fapt a permis onorarea tuturor solicitărilor venite de la pacienți, scrie Agerpres.

„Am avut o listă de așteptare foarte mare, dar finanțarea dublă față de anul 2012, în valoare de 4,3 milioane de lei, ne-a permis să epuizăm această listă. În momentul de față nu mai avem decât cereri curente, pe care putem să le onorăm în continuare”, a declarat pentru AGERPRES președintele CJAS Hunedoara, Viorica Codoreanu.

Ea a menționat că pe lista veche de așteptare se aflau „mii” de solicitări, unele chiar din anul 2010. Bugetul de care a dispus CJAS Hunedoara a făcut ca toate cererile din ultimii patru ani să fie aprobate, bolnavii putând primi dispozitivele medicale de care aveau nevoie. Potrivit șefului CJAS Hunedoara, situația este unică în ultimii cinci ani, deoarece lipsa fondurilor necesita elaborarea unor criterii de selecție, astfel încât dispozitivele să fie atribuite cu prioritate pentru copii și persoanele active.

De asemenea, au fost epuizate listele de așteptare pentru tratamentele bolnavilor de hepatită și cancer în cazul medicamentelor care necesitau aprobarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Situația este datorată finanțării de care s-a dispus în ultimul trimestru al anului 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc