AcasăSTIRIBugetele Serviciilor scad dramatic, bugetul Jandarmeriei crește cu 520%

Bugetele Serviciilor scad dramatic, bugetul Jandarmeriei crește cu 520%

În timp ce bugetele Serviciilor de informații (SRI, SIE SPP) sunt reduse dramatic la discuțiile pe legea bugetului, Jandarmeria primește în plus bani pentru înarmare cu muniție de război și pentru angajarea a peste 6000 de oameni.

Deputatul USR Claudiu Năsui a acuzat miercuri, la dezbaterile din Parlament legate de buget, o majorare cu „520%” a bugetului Jandarmeriei pentru muniţii şi armament de tip de război.

„Şi ştiţi ce altceva mai creşte? Creşte Jandarmeria, creşte cu 6.300 de oameni, bugetul ei pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520% şi atunci ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea? Şi aici este o întrebare legitimă: vă pregătiţi de război? Ştiţi dumneavoastră că se va întâmpla ceva ce noi nu ştim?”, a afirmat deputatul USR, citat de Agerpres.

Acesta a acuzat PSD că este „generos” cu banii contribuabililor, care se duc la pensii speciale și la partidele politice: „Cheltuim banii oamenilor pentru că, până la urmă, nu sunt banii noştri, suntem generoşi cu bani altora. Pensiile speciale din buget cresc de la 9,5 miliarde la 12 miliarde, banii pentru partide explodează, de asemenea, i-aţi mai scăzut puţin prin amendamente la presiunea publică (…), şi bine aţi făcut, dar tot nu este suficient, tot se dau mult prea mulţi bani la partid”. 

Năsui a spus că USR nu va vota proiectul de buget pe 2019 pentru că este ”o fraudă”, fiind bazat pe ”minciună”.

„Acest buget, stimaţi colegi, este o fraudă şi este o fraudă pentru că este bazat pe o minciună. Este bazat pe o minciună care e creşterea economică de 5,5%. Şi vreau să ţineţi minte această cifră de 5,5%, pentru că sunt sigur că vom vorbi de ea şi anul viitor. Anul trecut am vorbit de o altă cifră, de 6,1% (…) avem o prognoză de creştere mult prea mare, mult prea irealist de mare, făcută parcă politic pentru a acomoda toate cheltuielile pe care dumneavoastră doriţi să le faceţi. În plus, ne mai spuneţi altă minciună, că cursul leu-euro va fi de 4,67 lei, când şi acum cursul BNR, dacă vă uitaţi la el, este la 4,74 şi cel mai tare lucru este că nici măcar dumneavoastră nu credeţi în indicatorii aceştia”, a susţinut Năsui.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc