AcasăSTIRIHUNEDOARABucătari pregătiţi în închisoare

Bucătari pregătiţi în închisoare

 S-ar putea ca atunci când veţi merge la un restaurant şi veţi cere…un rulou de peşte cu garnitură de risotto şi sos de lămâie, să doriţi să ştiţi şi cine a preparat acel fel de mâncare ce vi s-a părut minunat. Şi nu mică v-ar fi mirarea să aflaţi că meniul a fost pregătit de un fost deţinut de la Penitenciarul Bârcea Mare.

Acesta, pentru că 14 deţinuţi tocmai au încheiat un curs complex de calificare în meseria de bucătar, iar rezultatele au putut fi degustate, cu mare plăcere, de un juriu care a dat note în funcţie de complexitatea, aspectul şi, nu în ultimul rând, gustul produselor.

Ideea organizării unui curs de bucătari pentru bărbaţii aflaţi în închisoarea de lângă Deva a aparţinut Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara. Timp de cinci luni de zile, 14 oameni s-au pregătit pentru o nouă meserie. Au studiat 240 de ore de teorie, iar în alte 480 au făcut practică. Au curăţat legume, au învăţat cum se alege carnea cea mai bună şi s-au prins de trucurile folosite de bucătarii cu experienţă pentru a da un gust delicios mâncărurilor.

Directorul AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan, a explicat că acest curs de calificare reflectă şi cerinţele de pe piaţa muncii, bucătarii pricepuţi fiind la mare căutare. „Şansa de ocupare a unui post de bucătar este destul de mare. Un bucătar care s-a calificat în penitenciar printr-un curs organizat de AJOFM Hunedoara a devenit foarte cunoscut, iar acum lucrează la un hotel de patru stele”, spunea directorul AJOFM.

Cursul de bucătari s-a bucurat de succes în Penitenciarul Bârcea Mare. De aceea, este foarte probabil ca un asemenea curs să mai fie organizat cu alţi deţinuţi, care au solicitat acest lucru. De asemenea, AJOFM Hunedoara poate pregăti şi alte cursuri de calificare, în alte meserii cerute pe piaţa muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc