AcasăSTIRIHUNEDOARABosch își menține angajamentul pentru construcția fabricii de maşini de spălat de...

Bosch își menține angajamentul pentru construcția fabricii de maşini de spălat de la Simeria

După ce, recent, germanii de la Bosch anunțau că o mare parte din cele peste 40 de hectare achiziţionate la Simeria pentru construcția noii fabrici de mașini de spălat au fost date în arendă şi sunt lucrate de o firmă agricolă, generând astfel o serie întreagă de discuții în mediul public referitoare la o eventuală anulare a investiției, iată că astăzi revin cu un comunicat în care își mențin angajamentul pentru investiția de peste 110 milioane de euro din județul Hunedoara.

Investiţia derulată prin intermediul BSH Hausgeräte GmbH, reprezintă cea mai mare plasare de capital din judeţul Hunedoara din ultimii 30 de ani și pare a se fi împotmolit după ce BSH a fost exclusă în toamna anului trecut de către Ministerul Finanţelor Publice din schema de ajutor financiar în baza HG nr. 807/2014. Compania solicitase în baza acesteia, 100 de milioane de lei de la Guvern, însă nu s-a numărat printre cele 14 companii multinaționale care au primit finanțări.

Astăzi, grupul german a anunțat că a decis să retragă cererea de obţinere a ajutorului de stat depusă în toamna anului trecut şi care ar fi urmat să acopere o parte a investiţiei, declarând, totodată, că vor decide în cel mai scurt timp cum vor finanța investiția.

„BSH a înaintat în septembrie 2018 Ministerului de Finanţe cererea de acord de finanţare pentru construcţia planificată a fabricii de maşini de spălat în Simeria Veche. Ulterior, nedorind să obstrucţioneze procesul de aprobare a investiţiilor pentru alţi solicitanţi, dar şi având în vedere că anumite aspecte aferente proiectului de construcţie necesită clarificări interne supli­mentare, compania a decis să-şi retragă cererea“, spune Irenne Wagner, director de marketing şi comunicare la Hausgeräte GmbH, citată de zf.ro

Această investiţie vine în contextul în care mai multe grupuri multinaţionale au ocolit România în ultimii ani în ceea ce priveşte producţia, motivând lipsa unei infrastructuri favorabile şi a unui mediu politic şi economic stabil.

Grupul Bosch a demarta demersurile pentru construcția noii fabrici în primăvara anului 2017, investiția urmând a fi făcută pe un teren de 42 de hectare situat la doar doi pași de autostrada A1, de alte două drumuri naționale – DN7 și DN66 – precum și de nodul feroviar de la Simeria Triaj.

În viitoarea fabrică de mașini de spălat vor munci peste 700 de oameni, iar investitorii susțin că, în doi ani de la demararea producției, aici se vor produce peste 1 milion de mașini de spălat anual.

După cele din Germania, Spania și Polonia, fabrica de la Simeria este a patra unitate de producție din Europa a grupului german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: