AcasăSTIRIBMW construiește o fabrică de 1 miliard de euro la granița cu...

BMW construiește o fabrică de 1 miliard de euro la granița cu România

BMW Group își va extinde rețeaua de producție din Europa, cu o nouă uzină ce va fi construită în Ungaria, în apropierea orașului Debrecen, situat la circa 30 km de granița cu România și doar circa 80 km de Oradea.

Investiția se va ridica la aproape un miliard de euro, locația de producție va oferi o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă. Potrivit anunțului oficial al BMW, Debrecen este locul ideal pentru companie pentru extinderea rețelei de producție. A fost ales în primul rând pentru infrastructura foarte bună, legăturile logistice adecvate și apropierea de rețeaua de furnizori consacrați. Personalul calificat din zonă a fost un alt avantaj important. Pe lângă echipa de la uzină, numeroase locuri de muncă vor fi create la furnizori de piese și servicii, atât în cadrul noii facilități de producție, cât și în regiune.

„Decizia BMW Group de a construi această uzină nouă reafirmă perspectiva noastră pentru o creștere globală. După investițiile semnificative din China, Mexic și SUA, acum ne consolidăm activitățile din Europa pentru a menține un echilibru al producției la nivel mondial între Asia, America și continentul nostru, Europa”, a declarat Harald Krüger, președinte al Consiliului de Administrație al BMW AG.

Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG și responsabil pentru producție, a adăugat: „În viitor, fiecare uzină BMW Group din Europa va fi echipată pentru a produce automobile electrificate, dar și convenționale. Noua noastră uzină din Ungaria va fi capabilă să producă atât modele BMW cu motoare termice, cât și electrificate – totul pe o singură linie de producție. Va aduce o capacitate mai mare pentru rețeaua noastră mondială de producție. Când va începe producție, uzina va stabili noi standarde în ceea ce privește flexibilitatea, digitalizarea și productivitatea”.

BMW Group deține un birou local în Ungaria din 2004 și se bucură de relații pozitive, de lungă durată, cu furnizorii din țară. Anul trecut, materiale și servicii în valoare totală de 1,4 miliarde de euro au fost achiziționate din Ungaria. Uzina din Debrecen va impune noi standarde în ceea ce privește digitalizarea, dezvoltarea durabilă și flexibilitatea. În plus, va fi un lider tehnologic, cu soluții inovatoare pentru automatizare, sisteme de asistență de ultimă oră și aplicații de logistică flexibile.

În urmă cu câțiva ani, a circulat o informație, care a fost dezmințită ulterior de BMW, potrivit căreia compania bavareză caută în regiune un loc pentru construirea unei noi uzine, România aflându-se la acel moment pe lista scurtă pentru respectiva investiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc