AcasăSTIRIBilanț vaccinare: Câte persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 după ce au primit...

Bilanț vaccinare: Câte persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 după ce au primit prima doză și câte după ambele

[ad_1]

Primele doze din vaccinul produs de Johnson&Johnson vor ajunge în România luna viitoare, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. În același timp, de săptămâna viitoare, în țară vor sosi, suplimentar, 120.000 de doze din serul produs de Pfizer-BioNTec.

Valeriu Gheorghiță a anunțat astăzi că vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii aprilie, într-o primă tranșă care va cuprinde doar câteva zeci de mii de doze.

„În a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înșel ar trebui, să primim probabil prima tranșă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată.

Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile și pentru vaccinare în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat și de restul categoriilor de persoane”, a mai spus dr. Gheorghiță.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson.

Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.

120.000 de doze suplimentare de vaccin împotriva Covid-19, produs de Pfizer-BioNTec, ajunge în România de săptămâna viitoare

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a anunțat astăzi că România va primi, suplimentar, 120.000 de doze din vaccinul Pfizer-BioNTec.

În schimb, Româia va primi mult mai puține vaccinuri produse de AstraZeneca.

„Practic, săptămâna viitoare ar fi trebuit să primim 224.640 de doze, suplimentar vom avea 120.510 doze. Acestea fac parte dintre cele patru milioane de doze care au fost alocate suplimentar Uniunii Europene și practic aceasta este cota care revine României”, a spus Andrei Baciu.

Conform acestuia, dozele suplimentare fac ca pentru martie România să aibă aproximativ 1.112.000 de doze din acest vaccin.

În ceea ce privește vaccinul produs de Moderna, 162.000 de doze ajung săptămâna viitoare în țară, conform programului de livrare.

În schimb, în ceea ce privește serul produs de AstraZeneca, săptămâna aceasta România va primi 43.000 de doze, cu 112.000 de doze mai puțin decât era programat, iar săptămâna viitoare vor mai sosi 48.000 din 378.000 de doze cât era programat.

Sursa: Mediafax

Foto: Arhivă



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc