AcasăADMINISTRATIEBihorenii vor primi pe telefon informații despre colectarea deșeurilor și vor putea...

Bihorenii vor primi pe telefon informații despre colectarea deșeurilor și vor putea raporta depozitările ilegale de gunoaie

[ad_1]

ADI Ecolect, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Bihor, va depune până la sfârșitul acestei luni un proiect pe fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicații integrate pentru managementul deșeurilor din județ.

Proiectul vizează crearea unei platforme digitale integrate care să conțină un ghid corect pentru sortarea deșeurilor, calendarul de colectare din zonă, informații despre centrele și punctele de colectare (orare, prețuri, modul de predare, tipul deșeurilor acceptate: DEEE, baterii, medicamente, ulei, etc) și capacitatea de a raporta deșeurile depozitate ilegal în spațiul public.

„Aplicația va oferi posibilitatea unei comunicări transparente între toți cei implicați în gestionarea deșeurilor din județul nostru. Concret, fiecare bihorean va putea primi pe telefon informații în legătură cu graficul de ridicare a deșeurilor, localizarea centrelor de depozitare și modul corect de colectare selectivă a deșeurilor. Totodată, bihorenii vor putea sesiza locul unde se află depozitate ilegal deșeuri. În prezent nu există niciun program/aplicație sau pagină de web integrată cu toate aceste specificații”, a declarat Mircea Mălan, președintele A.D.I. Ecolect și vicepreședinte al CJ Bihor.

Scopul aplicației este conștientizarea populației în legătură cu sortarea separată și creșterea procentajul deșeurilor reciclate în județul Bihor, în condițiile în care Uniunea Europeană a ridicat ținta națională de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la 65% pentru acest an.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) în proporție de 98%. Valoarea investiției va fi de peste 423.000 de lei.

(FOTO: CJ Bihor)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: