AcasăSTIRIBCR este în cartea recordurilor! A organizat astăzi cea mai mare lecție...

BCR este în cartea recordurilor! A organizat astăzi cea mai mare lecție de educație financiară din lume

Banca ComercialムRomână a intrat astăzi în Cartea Recordurilor, după ce a organizat cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume. Astfel, de Ziua Mondială a Economisirii, peste 5.600 de români din toate colţurile ţării au învățat împreună cu BCR, prin programul „Şcoala de Bani” cum să își folosească mai eficient resursele financiare, cum să economisească și cum să fie mai atenți la cheltuielile curente.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) în privinţa educaţiei financiare şi se situează între Sudan şi Honduras în clasamentul mondial, în timp ce o treime dintre români sunt foarte siguri de cunoştinţele financiare pe care le au, a declarat, miercuri, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română (BCR), în conferinţa ce a precedat demararea celui mai mare curs de educaţie financiară din lume.

„Astăzi, de Ziua Internaţională a Economisirii, trebuie să spun că este şi o zi de gândire pentru noi. Practic, doar 17% dintre români au printre priorităţi economisirea. Astăzi, ne aflăm aici (Academia de Studii Economice – n. r.), într-una dintre cele 61 de locaţii pe care le avem pe tot cuprinsul ţării, în încercarea de a crea o chemare la educaţie financiară pentru toţi românii. Noi credem foarte mult în educaţie şi credem în educaţie ca şi cheie sau vector pentru crearea de prosperitate. De unde plecăm? În educaţia financiară nu stăm foarte strălucit, dar asta e optim pentru că primim o grămadă de drum liber în faţa noastră. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană, dar sunt convins că va părăsi acest loc în câţiva ani. Puţin mai concret, la nivel global, România se află între Sudan şi Honduras din punct de vedere al educaţiei financiare, între locurile 124 şi 126. Pozitiv este că, din ce în ce mai mulţi oameni câştigă, de fapt, cunoştinţe în domeniul financiar, astfel încât astăzi o treime dintre români sunt foarte siguri de cunoştinţele financiare pe care le au. Ce avem de făcut? Avem de acoperit pe cei 4 din 10 români care consideră nu au niciun fel de cunoştinţe financiare”, a afirmat Manea.

Oficialul BCR a adăugat că este nevoie de un impuls pentru o mobilizare naţională privind importanţa educaţiei financiare în România.

„Noi credem că e nevoie de impuls pozitiv în crearea de mobilizare la nivelul întregii ţări pentru a conduce încă o dată un drum de conştientizare sau a acompania publicul pe un drum de conştientizare al importanţei educaţiei financiare şi a vieţii financiare. Nimic mai mult, nimic mai puţin. Suntem recunoscători tuturor celor care astăzi vor participa, indiferent dacă vom intra în Cartea Recordurilor sau nu. De asemenea, celor care ne-au ajutat să mobilizăm pe cuprinsul întregii ţări 61 de locaţii din 25 de oraşe, iar 24 de universităţi ne-au fost alături”, a spus şeful BCR.

Cursurile s-au vor desfăşurat simultan în 61 de unităţi de învăţământ din 25 de oraşe. În acest demers s-au implicat şi 24 de universităţi, inclusiv Universitatea de Vest din Timișoara.

Recordul actual pentru cea mai mare lecţie de educaţie financiară a fost consemnat de Guinness World Records în anul 2013. Aceasta a avut loc în SUA şi a adunat la start 5.624 de participanţi.

Copyright foto: Alin Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc