AcasăSPORTBC Timişoara termină turul pe doi!

BC Timişoara termină turul pe doi!

60575898 

Cu o sală plină până la refuz şi cu un entuziasm debordant, BC Timişoara a trecut, dramatic, de CSU Ploieşti, 103-91 şi a urcat până pe locul secund în ierarhia Ligii Naţionale, la doar două puncte în spatele liderului BC Oradea.

„Leii din Banat” au reuşit poate cea mai bună evoluţie din acest sezon şi au trecut, în prelungiri, de campioni, la capătul unui meci în care Jovanovic a fost magistral. Secondat de noua achiziţie Garry Gallimore, micuţul motor al Timişoarei a adus un succes pe deplin meritat timişorenilor, care îşi continuă astfel debutul excelent de an, început cu succesul din Cupă. Prahovenii, vizibil mai masivi, au început mai bine, iar după primele 10 minute conduceau la cinci lungimi, 28-23. Până la pauza mare gazdele au reușit să echilibreze disputa și le-a lipsit de puțin să încheie prima jumătate la egalitate, scorul înregistrat la sirenă fiind 46-44 în favoarea Ploieștiului. După sirenă, cele două echipe au mers braţ la braţ, astfel că după 40 de minute, tabela indica un superb 89-89. Şi totuşi, Timişoara a profitat din plin, în prelungiri, de eliminarea lui Burlacu şi cu Jovanovic, Gallimore şi Archie în mare formă au înclinat balanţă în favoarea lor. Zlatko Jovanovic a fost, fără doar și poate, MVP-ul jocului. Patru „trițe”, 9 pase decisive și 10 din 10 la aruncările libere, plus un total de 26 de puncte, cifre care îi confirmă supremația din jocul de astăzi. L-au urmat, pe lista marcatorilor, Archie – 20, Sarovic – 15, Djerasimovic – 13, Gallimore – 12, Popescu – 9, Johnson – 5 și Tudosă – 3.

„Sunt fericit din două motive. În primul rând, pentru faptul că am jucat un asemenea meci, e într-adevăr o plăcere să vezi asemenea derby-uri în România și mai ales să avem parte de finaluri de meci precum acesta. Mai apoi, sunt evident fericit că am câștigat acest meci, lucru pentru care trebuie să-i felicit pe băieți. Au avut cu toții o inimă mare astăzi, s-au luptat, și chiar dacă aufăcut câteva greșeli în ceea ce privește recuperările, au etalat o atitudine și o energie fantastică în fiecare moment al jocului”, a declarat Srjdan Jovanovic, antrenorul BC Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc