AcasăSTIRIBărbatul din Alba URMĂRIT INTERNAȚIONAL după ce și-a omorât mama în bătaie...

Bărbatul din Alba URMĂRIT INTERNAȚIONAL după ce și-a omorât mama în bătaie a fost prins și adus în țară. Unde se afla

[ad_1]

În urmă cu 6 luni am lansat în discuțiile de la nivelul județului Alba ideea ca statul român, din banii românilor, să cumpere de la români.

Lansam totodată în spațiul public în aceeași perioadă și implementarea conceptului european, “de la fermă la furculiță” (traseul scurt al produsului alimentar autohton) și mă bucur sincer că măcar astăzi unii senatori PNL au priceput cât de vitale sunt astfel de măsuri pentru agricultura românească.

Dincolo de plagiatul evident, mai important este faptul că dacă ne vom da cu toții mâna, vom reuși să facem ceva pentru producătorii din județul Alba, dar și din restul țării. Deci, sincer, nu mă supără acest nou furt intelectual! Copiați-mă cât vreți, dar haideți să ne apucăm de treabă. Totuși, conduceți România de aproape 2 ani, stimabililor…

Pe de altă parte, putem să pornim campanii de informare și de motivare a populației să consume produse românești, dar principalul finanțator al producătorilor locali în acest moment trebuie să fie statul român.

Astfel, în școli, facultăți și cantine aparținând statului român sau unde statul român este în parteneriat public-privat, în spitale, cămine și așezăminte pentru vârstnici, instituțiile de ocrotire a copilului sau a familiilor abuzate, Armata, penitenciare, Jandarmerie, MAI și inclusiv în celebra cantină a Parlamentului să se achiziționeze și să se folosească în special produse de proveniență autohtonă. Iar despre aceste lucruri am vorbit de nenumărate ori, iar în 3 martie a.c. atrăgeam chiar atenția că România importă deja 80% din produsele alimentare consumate la nivel național. În timp ce producătorii locali nu au piață de desfacere și își aruncă la porci produsele și implicit munca lor.

Adevărat, la acest capitol PNL a găsit rezolvarea: din această toamnă, nici porci nu vor mai avea voie să crească (maxim 6, interzis vânzare, interzis reproducție – măsuri PNL – prin OUG a Guvernului Cîțu-Mîțu, PNL)…

Pentru a înțelege și distinșii conjudețeni de la PNL: Lanțul este simplu și scurt, fără samsari și intermediari:

1. PRODUCĂTOR ROMÂN AUTORIZAT –

2. INSTITUȚIA PUBLICĂ (depozit, cantină, spital etc.)

Un alt pas făcut de mine a fost chiar marți, 30 martie: amendamentul (L064/2021) la proiectul de lege pentru asigurarea unei alimentații sănătoase în unitățile de învățământ ante preșcolar și preșcolar de stat, particulare și confesionale, autorizate sau acreditate.

În esență am propus și susținut ca în programul național “Cornul și laptele” să se cumpere exclusiv de la producătorii români/producătorii locali: lapte și produse de panificație, mere românești și miere, acolo și atunci când va fi cazul. Toate produsele EXCLUSIV ROMÂNEȘTI! Și putem face acest lucru prin implementarea acestui program la nivel de UAT comunal sau orășenesc, nu la nivel de județ cum este acum. Sigur că va fi un pic de muncă pentru bugetarii din UAT-uri, dar copiii noștri vor mânca sănătos și îi vom sprijini pe românii noștri, nu pe polonezi sau pe patronii de multinaționale!

Amendamentul a fost discutat marți, dar parlamentarii PNL au cerut să fie amânat pentru două săptămâni. Mă aștept ca peste 2 săptămâni aceiași PNL-iști care acum plâng de dragul legumicultorilor să îl respingă, lăsându-i pe copiii noștri să mănânce pe mai departe mere din Polonia și lapte din prafuri importate din UE…

Așa nu se mai poate!!

Călin Gheorghe Matieș, 

Senator PSD Alba[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc