AcasăSTIRIHUNEDOARABancheri acuzaţi de fraudă. Prejudiciul se ridică la 85 milioane euro

Bancheri acuzaţi de fraudă. Prejudiciul se ridică la 85 milioane euro

fraude bancareŞapte directori de sucursale sau agenţii bancare şi patru notari publici sunt acuzaţi de fraudă într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, în cursul dimineţii de joi fiind efectuate 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea.

Acţiunea are ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălarea banilor.

Suspecţii sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au creat un prejudiciu de 85 de milioane de euro prin săvârşirea de fraude bancare, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din Bucureşti.

Este vorba de credite obţinute ilegal de la două unităţi bancare pentru 35 de societăţi comerciale controlate de membrii grupului infracţional organizat.

Membrii grupării au beneficiat şi de sprijinul unor evaluatori autorizaţi, prin întocmirea unor rapoarte de evaluare la valori mai mari decât valoarea reală, în vederea ipotecării bunurilor cu ocazia încheierii contractelor de creditare.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi audiate 90 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc