AcasăSĂNĂTATEAutoritățile au anunțat când se deschide centrul de vaccinare drive-thru din Deva....

Autoritățile au anunțat când se deschide centrul de vaccinare drive-thru din Deva. Ce vaccin se va folosi și ce trebuie să știe cei care vor să se imunizeze

[ad_1]

În Deva se va deschide sâmbătă primul centru de vaccinare de tip drive-thru (vaccinare direct din mașină), în parcarea centrului comercial Deva Shopping City.

Activitatea de vaccinare la acest centru se va desfășura zilnic, între orele 10.00 și 19.00, și nu este nevoie de programare.

Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane sau mijloace de transport în comun – taxi sau alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj (link AICI) și cu cel de consimțământ (AICI) completate.

Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor.

Tipul de vaccin folosit este Pfizer BionTech, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

În județul Hunedoara sunt funcționale 15 centre fixe de vaccinare, până marți fiind administrate 78.350 doze de vaccin anti-COVID-19 (49.701 – prima doză și 28.649 – rapel)

În centrele mobile, organizate săptămânal în zonele rurale, au fost folosite 4.464 de doze de vaccin, la care se adaugă alte 1.561 de doze administrate în centre rezidențiale și la persoane nedeplasabile.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc