AcasăSTIRIAur pentru România la competiţia globală de robotică pentru licee

Aur pentru România la competiţia globală de robotică pentru licee

Echipa României a reușit să obțină medalia de aur la competiţia globală de robotică pentru licee. Echipa RobotX este formată din elevi ai unui colegiu din municipiul Hunedoara şi a învins reprezentantele a peste 160 de ţări.

Elevii din echipa RobotX Hunedoara, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc în acest sfârşit de săptămână în Mexic. După trei zile de concurs, echipa României – coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor – a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania.

Unul dintre proiectele echipei din care au făcut parte aproape 20 de elevi din Hunedoara a fost realizarea unui roboţel autonom care poate recunoaşte liniile albe ale unui teren de baschet. El poate aduna mingi pe care apoi le relansează spre un coş situat la un metru şi jumătate înălţime. Robotul numit ”RobotX” a fost realizat de elevi după câteva sute de ore de muncă în laboratorul de fizică al liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc