AcasăADMINISTRATIEAu început lucrările de modernizare a străzilor de acces la Muzeul Civilizației...

Au început lucrările de modernizare a străzilor de acces la Muzeul Civilizației Dacice din Orăștie. Proiect din fonduri europene

[ad_1]

Primarul Orăștiei, Ovidiu Bălan, a anunțat miercuri începerea lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Nicolae Bălcescu (tronson 2), Nicolae Iorga, Ion Creangă și Cetății, lucrări ce fac parte din proiectul de realizare a Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie, proiect finanțat din fonduri europene.

Lucrările de modernizare a străzilor vor cuprinde: structura rutieră nouă, pavele din calupuri de piatră naturală, refacere trotuare cu pavaj din plăci de granit , amenajare de spații de odihnă cu mobilier urban, lucrări de scurgere și captare ape pluviale, amenajarea terenului.

Până în prezent au fost realizate lucrările de modernizare ale furnizorului de energie electrică prin trecerea în subteran a cablurilor și refacerea branșamentelor.

Lucrări similare se vor executa, în paralel, și la rețeaua de gaze naturale, prin înlocuirea rețelei existente și refacerea branșamentelor. Se are în vedere completarea rețelei de canalizare pluvială pentru preluarea în bune condiții în sistem separativ a gurilor de scurgere.

În cadrul proiectului este prevazută trecerea în subteran a curenților slabi, respectiv a iluminatului public, astfel încât să nu mai fie nevoie de alte intervenții după modernizarea străzilor.

Proiectul „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în municipiul Orăștie” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea investiției fiind de 24.283.201 lei, din care 22.821.749 lei reprezintă valoare nerambursabilă.

Sediul noului muzeu va fi clădirea fostului Colegiu Kun (Spitalul Vechi), parte a ansamblului urban – Strada Nicolae Bălcescu, clădire reprezentativă pentru patrimoniu local/zonal, și identificată în lista monumentelor istorice.

Viitorul muzeu va avea următoarea structură: parter – Muzeul Civilizaţiei Dacice, etaj 1 – Etnografie şi folclor, etaj 2 – Muzeu Carte veche şi icoană veche și crearea unui spaţiu de documente şi cercetare pentru Comitetul UNESCO şi Consiliul Ştiinţific al monumentului Sarmizegetusa Regia.

Muzeul Civilizației Dacice va expune şi promova patrimoniului arheologic descoperit în zona cetăţilor dacice din Munții Orăștiei, va realiza o conexiune muzeală şi turistică între cele două capitale Sarmizegetuza Regia şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa, va prelua și expune patrimoniul cultural imobil al Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Orăştie și va găzdui un centru de informare şi promovare turistică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc