AcasăSTIRIAu fost publicate modelele de teste pentru Evaluările naţionale la finalul claselor...

Au fost publicate modelele de teste pentru Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Vezi în articol ce teste va da copilul tău

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a postat vineri, 28 martie, pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/, modele de teste pentru Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în anul şcolar 2013-2014. Testele au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în conformitate cu reglementările legale în vigoare. În anul şcolar în curs, aceste evaluări se vor desfăşura, în două sesiuni, în luna mai.
Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a constă în administrarea a trei teste vizând evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise şi evaluarea competenţelor de matematică. Elevii care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă vor susţine, pe lângă testele la limba română şi matematică, încă două probe în care le vor fi evaluate competenţele de receptare a mesajelor citite şi competenţele de producere a mesajelor scrise (ambele în limba maternă). În cadrul evaluării la clasa a II-a, testul de evaluare a competenţelor de receptare a mesajelor citite şi testul de evaluare a competenţelor de producere a mesajelor scrise se desfăşoară în aceeaşi zi, cu o pauză de 10 minute între ele.

Modele de Teste pentru Evaluarea de la finalul clasei a II-a

Modele de teste pentru Scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale (model in limba maghiara) – clasa a II-a

Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a IV-apresupune un test pentru evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română şi un test pentru evaluarea competenţelor de matematică. Pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care studiază după un curriculum în limba maternă, se administrează şi un test de evaluare a înţelegerii textului scris în limba maternă. Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a VI-aconstă în susţinerea unui test pentruevaluarea unor competenţe specifice ariei curriculare „Limbă şi comunicare”, respectiv a unui test pentru evaluarea unor competenţe specifice ariei curriculare „Matematică şi Ştiinţe ale naturii”.Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a.
În urma administrării testelor pentru evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a, a competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a, respectiv a evaluării elevilor la finalul clasei a VI-a, elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, precum şi pentru informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
După administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eşantionarea unităţilor de învăţământ din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată şi având ca scop furnizarea datelor şi a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar

Modele de Teste pentru Evaluarea de la finalul clasei a IV-a

Modele de teste pentru Scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale (model in limba maghiara) – clasa a IV-a

Modele de Teste pentru Evaluarea de la finalul clasei a VI-a

Modele de teste pentru Scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale (model in limba maghiara) – clasa a VI-a

 

Calendarul Evaluarilor Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a

Sesiunea I

clasa a II-a – 6 mai: Limba romana – scris si citit; 7 mai: Limba materna – scris si citit; 8 mai: Matematica
clasa a IV-a – 13 mai: Limba romana – Limba materna; 14 mai: Matematica
clasa a VI-a – 14 mai: Limba si comunicare; 15 mai: Matematica si stiinte

 

Sesiunea a II-a  (pentru elevii care au absentat din motive intemeiate la prima sesiune) are urmatorul calendar:

clasa a II-a – 20 mai: Limba romana – scris si citit; 21 mai: Limba materna – scris si citit; 22 mai: Matematica
clasa a IV-a – 28 mai: Limba romana – Limba materna; 29 mai: Matematica
clasa a VI-a – 27 mai: Limba si comunicare; 28 mai: Matematica si stiinte

Subiectele vor fi realizate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei. Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in varsta de 10-12 ani, iar nivelul de dificultate al testelor va fi mediu, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN) la inceputul anului. Rezultatele pe care le vor obtine elevii NU se inregistreaza in catalog, ci sunt valorificate la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/reprezentantilor legali ai elevului asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: