AcasăSTIRICARAS-SEVERINAtracții noi la Zoo Reșița

Atracții noi la Zoo Reșița

Prima grădină zoologică din vestul ţării, cea de la Reşiţa, şi-a îmbogăţit colecţia de animale cu câte o pereche de canguri pitici, lame şi maimuţe pavian cu mantie, potrivit administraţiei locale.

„Pentru a deveni şi mai atractiv, parcul zoologic din Reşiţa şi-a înnoit colecţia de animale cu câte o pereche de canguri pitici şi lebede albe, precum şi o familie de lame şi una de maimuţe pavian cu mantie. În plus, poneiul de Shetland, mara şi leul şi-au găsit pereche, iar în viitorul apropiat se doreşte achiziţia unei femele jaguar. Cu toate că urmează câteva zile libere, programul Grădinii Zoologice din Reşiţa rămâne acelaşi, accesul publicului fiind permis de marţi, până duminică, între orele 10.00 – 20.00”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Oana Gaita.

Gradina zoologică „Ioan Crişan” din Reşiţa, construită în anul 1965 şi modernizată în anul 2013, cu o suprafaţă de 5,6 hectare, îşi întâmpină vizitatorii cu câteva exemplare unice şi rare. Un exemplu în acest sens este Măgarul Alb De Baroc, pe nume Amadeus, care este vedeta grădinii zoologice, fiind o specie rară. Măgarul Alb de Baroc (cu ochi albaştri) se găseşte în grădina zoologică din Reşiţa, în condiţiile în care în Europa sunt doar 14 astfel de exemplare, iar la nivel global, 288 de exemplare, susţin reprezentanţii grădinii.

Grădina zoologică din Reşiţa poartă numele „Ioan Crişan”, un fost profesor de biologie la actualul Colegiu „Diaconovici-Tietz” din municipiu. Prin anii ’60 ai secolului trecut, pe vremea când era director al liceului, acesta a înfiinţat în curtea instituţiei o mini-grădină zoologică, a cărei vedetă necontestată era un urs. Acesta a fost începutul, mărturie a dragostei profesorului pentru natura vie, pentru cunoaşterea ei de către elevi. Mai târziu, animalele au fost transferate în parcul oraşului, numărul lor crescând permanent.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc