AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSAteliere de pomicultură și legumicultură pentru copii și adulți, organizate de USAMV...

Ateliere de pomicultură și legumicultură pentru copii și adulți, organizate de USAMV Cluj-Napoca

[ad_1]

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca organizează două evenimente inedite, adresate atât copiilor, cât și adulților pasionați de grădinărit și care vor să învețe din tainele legumiculturii și pomiculturii.

Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulților, în grupuri separate, care se vor desfășura la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) vineri, 9 aprilie, cu durata de o oră în cazul celor mici, de la ora 14.00, respectiv două ore pentru al doilea eveniment, începând cu ora 13.00.

Cei mici, care vor avea obligatoriu un însoțitor desemnat, vor participa la un atelier în care vor învăța despre răsaduri de legume și vor lucra sub îndrumarea specialiștilor SCH. Se vor putea înscrie maximum 15 copii, în total 30 de persoane. La rândul lor, ”cei mari” vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi și vor lucra, de asemenea, împreună cu specialiștii stațiunii în livezile de la SCH. Grupul adulților va include zece persoane, care vor avea asigurat transportul în interiorul SCH.

”Începutul lunii aprilie este perioada în care pasionații de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reușit să termine tăierile de rărire și fructificare la pomii fructiferi mai au șansa să finalizeze aceste lucrări și pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregătește solul, iar cei care au solarii se pregatesc pentru plantarea răsadurilor, așa că sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionți cu sfaturi și demonstrații despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect, de aceea Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca vine în sprijinul iubitorilor de grădinărit și își deschide porțile timp de câteva ore, pentru a oferi informații valoroase și demonstrații despre aceste lucrări”, a explicat directorul Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), dr. Lukacs Lehel.

Ambele evenimente vor fi organizate cu respectarea tuturor măsurilor impuse de normele sanitare în vigoare, participanții vor fi scanați termic la intrarea în stațiune și vor primi mănuși, măști și geluri dezinfectante. Pentru copii va fi nevoie de un acord parental semnat de cel puțin un părinte. De asemenea, nu va fi permis accesul la evenimente persoanelor care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată etc).

Toți participanții vor primi din partea USAMV Cluj-Napoca câte un produs lactat din gama proprie, iar copiii vor primi cadou răsadurile cu care vor lucra.

Validarea participanților se va face în ordinea înscrierii, telefonic sau pe email, până în 8 aprilie, la ora 15.00.

Întâlnirea va avea loc vineri, 9 aprilie, la ora 12.30, în cazul adulților, respectiv 13.30, în cazul grupului de copii și însoțitori, la intrarea SCH dinspre str. Băișoara (capăt autobuze 33 și 48), unde se află și magazinele USAMV Cluj-Napoca.

Înscrierile la atelierul pentru adulți se fac AICI, iar la cel pentru copii, AICI.

(FOTO: USAMV Cluj-Napoca / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc