AcasăSTIRIAstăzi la Timişoara începe cel mai mare târg al universităţilor din Europa...

Astăzi la Timişoara începe cel mai mare târg al universităţilor din Europa de Est

riuf2Romanian International University Fair (RIUF) începe astăzi, 19 martie, la Timişoara şi este cel mai mare târg internațional de universități din Europa de Est. În organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Timișoara, manifestarea reuneşte reprezentanţi din peste 40 de universități din 15 țări din lume. Elevii și studenții din vestul ţării pot afla în cadrul târgului care sunt cele mai bune, potrivite și ieftine universități din Europa și care sunt condițiile pe care trebuie să îndeplinească pentru a putea studia acolo.

Viitorii studenți trebuie să știe că, din punct de vedere financiar, învățământul este finanțat de stat pentru cetățenii Uniunii Europene în state precum Suedia, Danemarca, Finlanda, Germania sau Scoția. În Franța, un an de studiu costă până în 1.000 de euro, iar în Olanda, 1.835 de euro. Guvernul Marii Britanii și cel al Olandei oferă împrumuturi care acoperă 100% din taxa de școlarizare, urmând a fi rambursate după terminarea studiilor. Există însă și multe burse, de la cele obișnuite, care ajută la finanțarea cheltuielilor de zi cu zi, până la burse mai speciale. De exemplu, Vegetarian Charity Grant oferă o bursă de 500 de lire unei persoane ce are nevoie de finanțare și care promite să urmeze o dietă vegetariană sau vegană. IdeasTap Uni Fee Fund oferă o bursă de 9.000 de lire studentului la muzică sau artă care oferă cea mai bună idee care ar putea ajuta la îmbunătățirea serviciilor lor.

Vizitatorii pot discuta direct cu universitățile de care sunt interesați despre posibilitățile de finanțare, despre tipologia programelor pe care își doresc să le urmeze și se pot face astfel remarcați în procesul de aplicare.

Mai multe informaţii aici: http://www.riuf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc